Συνταγές
Φτιάξτε την πιο ζουμερή σοκολατόπιτα με τον δικό σας στολισμό
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 μπανάνες, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη ολικής άλεσης
Το χυμό από μισό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 αυγά
Από 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ λάιτ, (το μικρό), κρατάμε 1 σφηνάκι γάλα για να το ανακατέψουμε με μισή κουβερτουρα στέβια, για το γλάσο, το υπόλοιπο το βάζουμε στο μείγμα
2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα
Όλα τα υλικά εγώ τά χτύπησα στο μούλτι σιγά- σιγά, ρίχνω το μείγμα σε 28άρι ταψί και ψήνουμε για 30′ στον αερόθερμο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Για το γλάσο
Μισή πλάκα σοκολάτα υγείας στέβια, ανακατεύουμε με το καυτό γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
Στολισμός με λίγα δαμάσκηνα, ή 1 μπάνανα σε φετούλες ή καρύδια ή ότι άλλο θέλει ο καθένας ή καί τίποτα.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αφράτη ζουμερή σοκολατόπιτα.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Όσοι αγαπούν τη σοκολάτα θα τη λατρέψουν.
ΥΛΙΚΑ
Σε μια λεκάνη βάζουμε:
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη, 2 κτγ. μπέικιν
1 κτγ.σόδα
1/2 κούπα κακάο
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα στη λεκάνη χτυπάμε:
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα και στο τέλος ρίχνουμε μισή κούπα βραστό νερό που μέσα έχουμε ρίξει 2 κουταλιές σούπας νες καφέ.
Ψήνουμε 40 λεπτά στους 200βαθμούς σε ταψί νο 28.
Όταν βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε μια γκανάς: 250 γρ. γάλα καυτό, ρίχνουμε μέσα 250 γρ. κουβερτούρα και 1 κτσ. λάδι σπορέλαιο.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.