Συνταγές
Σήμερα αντί για κολοκυθοκεφτέδες , βάλαμε το μείγμα σε ταψί σαν πίτα και να το κάνουμε στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Irini Monova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια (τριμμενα στο χοντρο του τρίφτη και καλα στυμμένα να φύγουνα τα περισσότερα υγρα), 400 γραμμάρια φέτα (τρίμμα), 3 αυγά, 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 100 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί, 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , λίγο άνηθο ψιλοκομμένοκαι 1κσ δυόσμο ξερο (ή φρεσκο ψιλοκομμένο αν εχετε), 50 γραμμάρια καλαμποκάλευρο λίγο ακόμα για το ταψί, 2 κουταλάκια γλυκού baking powder, Αλάτι Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
προθέρμανση – Αντιστάσεις- 180ο – το ταψι να μπει χαμηλα
Μπολ: ολα τα υλικα ανακάτεμα (δεν ειναι ρευστό το μείγμα), το απλώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας στο ταψι του φούρνου που το εχουμε πρώτα λαδώσει και πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο και αππο πανω ριχνω σουσαμακι λιγη τριμμενη φρυγανια και σουσαμακι
στον φουρνο για 45-50 λεπτα αναλόγως τον φούρνο
ΒΓΑΙΝΕΙ λεπτή πιτουλα
Η Συνταγή είναι από Irini Monova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
για τη βάση:
150 γρ. Αλεύρι
150 γρ. Ζάχαρη
3 Αυγά
1 βανίλια
1 φακελάκι Baking powder
3 κγ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε 20 λεπτά και σιροπιάζουμε με 2 κούπες τσαγ. Νερό, ίδια ζάχαρη και λεμονι χυμό
Κρέμα:
2 γκαρνί με το ανάλογο γάλα τα κάνω σαντιγύ, και προσθέτουμε 1 βανίλια κι ένα ζαχαρούχο, κομματάκια αμύγδαλο καβουρντισμένο
Σάλτσα φράουλας πάνω στην κρέμα:
150 γρ φράουλες πολτοποιω
150 γρ. Ζαχ
6 κουτ.σουπ. κορνφλαουρ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βράζω
Γλάσσο:
200 γρ κουβερτ,
150 γρ εβαπορε,
1 κουτ.σουπ μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.