Συνταγές
Πρασοκιμαδόπιτα – Μία πίτα γρήγορη και εύκολη, λύση της τελευταίας στιγμής!
Η Συνταγή είναι από Έλσα Μουμουλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιατας
1/2 κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκόρδο
1 μεγάλο πράσο ολόκληρο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
1 αυγό
400 γρ. φέτα
250 γρ. γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε τον κιμά να σπάσει και να βγάλει τα νερά του.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός την γραβιέρα. Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, σπάζουμε το αυγό μέσα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ανοίγουμε το ένα φύλλο ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω την γραβιέρα.
Κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, περίπου 40 λεπτά στους 170 βαθμούς!
Η Συνταγή είναι από Έλσα Μουμουλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Αλμυρή ριζόπιτα με ξεχωριστή νοστιμιά από την ηπειρώτικη κουζίνα μας
Υλικά
1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο για πίτες
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
400 γραμμάρια τυρί φέτα
400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
1 ½ φλιτζάνια λίγο βρασμένο ρύζι Καρολίνα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3 -4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Ανακατεύετε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα- ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά – σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Εxtra tip: Μην πιέσετε τα φύλλα της πίτας όπως κάνετε στην τυρόπιτα για να είναι περισσότερο αφράτα.