Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό, νοστιμότατη πρασοτηγανιά
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2κιλα κρέας χοιρινό ανάμεικτο σε κομμάτια 1κιλο πρασα λεπτά κομμενα…
Σε ρηχή κατσαρόλα βαζουμε το κρέας αλάτι πιπέρι μαύρο κ κόκκινο ρίγανη μουστάρδα ελαιόλαδο κ λίγο κρασί…
σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε περίπου μισή ώρα να βράσει νερό δεν βάζουμε καθόλου… μόλις αρχίσει να κοκκινίζει ρίχνω τα πράσα χαμηλώνουμε την φωτιά κ σωταρουμε για ένα τέταρτο ακόμη.
στο τέλος λίγο μπούκοβο κ λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πρωτότυπη… εξαιρετική ιδεα για τούρτα γενεθλίων με ντονατς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 ml χλιαρο νερο
1/2 φλ .σπορελαιο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.αλατι
2 κ.σ.ζαχαρη
1 βανηλια
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την ζυμη.Την αφηνουμε να φουσκωσει.Ανοιγουμε με τον πλαστη κοβουμε σε στρογγηλο σχημα νε κουπ πατ και κανουμε μια τρυπα στην μεση με ενα καπακι απο νερο.
Αφήνουμε να φουσκωσουν και τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.
Στησιμο τουρτας:
Σε μια βαση εφαρμωζουμε ενα στρογγηλο τσερκι .Γυρω γυρω τοποθετουμε σοκολατες κιτ κατ.Στην μεση τοποθετουμε τα ντονατς.
Βγαζουμε σιγα σιγα το τσερκι και δενουμε γυρω γυρω με μια κορδελα
Λιώνουμε σε μπεν μαρι λευκη και σοκολατενια κουβερτουρα και κανουμε σχεδια με ενα κουταλι.
Κανουμε και σοκολατακια σε φορμα καρδουλες και στολιζουμε απο επανω
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”