Συνταγές
Πάρα πολύ ωραία κεράσματα – πορτοκάλια με σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 πορτοκάλια
350 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
4 καρφάκια γαρύφαλο
1 ξυλάκι κανέλας
Για το γλάσσο
150 γρ κουβερτούρα
1 κσ ηλιέλαιο ( λιωμένη σε μπαιν μαρί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πορτοκάλια καλά πλυμένα σε λεκανίτσα με καθαρό νερό για να ξεπηκρίσουν.
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και με τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτα.
Τα αφήνουμε όλη νύχτα και την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε για αλλά 10 λεπτα.
Τα αραδειάζουμε επάνω σε λαδόκολα και τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 c
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε μέχρι την μέση μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα.
Διατηρούνται μέχρι να φαγωθούν…..σε δροσερο μερος οχι πολύ ζεστη διατηρουνται αρκετο καιρο
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κρέμα καραμελέ με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
500 ml γάλα φρέσκο
ασπράδια από 3 αυγά
κρόκους από 5 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για την καραμέλα:
50 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού και ανακατεύουμε συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους (αφού τους έχουμε χτυπήσει ελαφρώς), τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Για την καραμέλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να καραμελώσει. Δεν ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την καραμέλα σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια. Μοιράζουμε και το μείγμα γάλακτος στα μπολάκια και τα βάζουμε σε βαθύ ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.Ρίχνουμε νερό στο ταψί τόσο που να φτάνει έως τη μέση των μπολ και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.trome.gr