Συνταγές
Μπακλαβάς – από τα ωραιότερα, παραδοσιακά γλυκά και πολύ αγαπημένο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Βράζουμε πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ:
2 ποτήρια νερό,2 ποτήρια ζάχαρη,2 κ.σ γεμάτες μέλι,μισό λεμόνι με την σάρκα του,1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά!Το κατέβασα έβγαλα το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας και το άφησα να κρυώσει
Ετοιμάζουμε την ΓΈΜΙΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ 300 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,2 κ.γ.κανελα,μισό κ.γ γαρύφαλο,1 κ.σ.τριμμενη φρυγανιά
Ετοίμαζουμε το ΒΟΎΤΥΡΟ:
Έλιωσα 300 γρ αγελαδινό βούτυρο
Ετοίμαζουμε το ΠΥΡΈΞ μου:
Το βουτυρωνουμε πολύ καλά
Άνοιγουμε ένα πακέτο φύλλα Κρούστας στο πάγκο
Βαζουμε το ένα φύλλο το μισό μέσα,το μισό έξω
Ράντιστα με βούτυρο και διπλωνουμε αυτό που ήταν από έξω
Συνέχιζουμε την ίδια διαδικασία με άλλα 4 φύλλα
Βαζουμε γέμιση
Πάνω στην γέμιση βαζουμε 2 φύλλα με την ίδια διαδικασία όπως τα πρώτα
Ξανά γέμιση και τελείωνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία
Ριχνουμε όλο το βούτυρο πάνω!Και στην συνέχεια το βαζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Το βγαζουμε ,το χάρακα,και το ραντιζουμε με νερό
Το ψηνουμε στους 160 βαθμούς τελευταία σχάρα προθ.για 1 ώρα και 20 λεπτά
Μόλις το βγαλουμε το σιροπιασα κατευθείαν με το κρύο σιρόπι
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για μπακλαβά χειροποίητο – απλά τέλειος…. λατρεμένο γλυκό και παραδοσιακό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aristi Georgousi Kiriakopoulou – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Για ταψί νούμερο 36 φτιάχνουμε 25 φύλλα
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι
Μισό ποτήρι του νερού λάδι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
Νερό όσο σας πάρει να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας
1 κιλό καρύδι
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Κανέλα γαρύφαλλο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 160 β στις αντιστάσεις
Ζεστό το γλυκό κρύο σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aristi Georgousi Kiriakopoulou – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”