Connect with us

Γλυκα

Μηλόπιτα με τυρί κρέμα

Published

on

636126065046120806

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Τι καλύτερο για μια μελαγχολική, φθινοπωρινή μέρα από μια λαχταριστή μηλόπιτα που θα μας γλυκάνει και θα ανεβάσει τη διάθεσή μας; Και επειδή λατρεύουμε να δοκιμάζουμε μηλόπιτες σε διάφορες παραλλαγές, σας έχουμε μια ξεχωριστή συνταγή για να την εμπλουτίσετε με τυρί κρέμα. Θα σας κλέψει την καρδιά!

Υλικά
(για 6-8 μερίδες)

Για τη βάση
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Για τη γέμιση
220 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
3-4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (23εκ.) με αποσπώμενη βάση.
2. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη σαν υγρή άμμος.  (εναλλακτικά, τα ανακατεύουμε με το χέρι). Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και τη στρώνουμε στον πάτο και 2,5 εκ. στα πλαϊνά της φόρμας. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
3. Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε και στρώνουμε πάνω της τη γέμιση. Τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τις φέτες μήλου με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τακτοποιούμε τις φέτες πάνω από την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
5. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει καφετί χρώμα η βάση και τα μήλα να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
6. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές5 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές6 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές7 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές23 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Exit mobile version