Ορεκτικα
Το μυστικό για να πετυχαίνει πάντα η μαγιονέζα βρίσκεται στο χτύπημα
Η πιο λαχταριστή σπιτική μαγιονέζα ‘ετοιμη σε 2 λεπτά
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
– 300 ml. ηλιέλαιο
– 1 αυγό
– χυμό από μισό λεμόνι
– 1 κ.σ. μουστάρδα
– λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο δοχείο ενός ραβδομπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ σε αργή ταχύτητα και το ανεβάζουμε προς τα πάνω όσο το μίγμα πήζει.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Η “μαγιονέζα “ είναι έτοιμη!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Σπιτική γρήγορη Μαγιονέζα
Μεριδες
Χρονος εκτελεσης
20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
• 2 κρόκους αυγών (βιολογικά κατά προτίμηση)
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 300 ml ηλιέλαιο
• 1 κ.σ. λευκό ξίδι
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις καλά με τόν αυγοδάρτη.
Ανακατεύοντας συνεχώς απαλά ρίχνουμε το ηλιέλαιο με λεπτή ροή.
Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι το ξίδι και το αλατοπίπερο λίγο-λίγο .
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο υλικό αλάτι πιπέρι ή λεμόνι σύμφωνα με τα γούστα μας.
Συνεχίζουμε το κτύπημα ανακατεύοντας δυνατά για να πήξει και να γυαλίσει καλά η μαγιονέζα.
Τη διατηρούμε για 4-5 μέρες στο ψυγείο.
Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε περίπου ένα βαζάκι 400 γραμ. μαγιονέζα.
gourmed.gr