Συνταγές
Η ωραιότερη και ευκολότερη μαγιονέζα – ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΓΟΥ !
Η συνταγή είναι από Sokolatomania.gr – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η διαδικασία απλούστατη:
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε blender ή με ραβδοblender ίση ποσότητα γάλα εβαπορέ ( κρύο κατά προτίμηση) και ελαιόλαδο (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο), αλάτι κατά βούληση, λίγη μουστάρδα και λίγο ξύδι.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα φρεσκοστυμμένο λεμονάκι ανακατεύοντας αργά και συνεχόμενα μέχρι να πήξει το μίγμα.
Αυτό είναι όλο
Διατηρούμε στο ψυγείο για 3,4 μέρες.
*Χρόνια τώρα αυτή η συνταγή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κανονική.
Η Συνταγή είναι από Sokolatomania.gr – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Εξαιρετικό τιραμισού χωρίς αυγά
Η συνταγή είναι από κ. Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΚΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
για το σιρόπι:
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ, 11/4 ΠΟΤ. ΝΕΡΟ, 21/2ΚΤΣ. ΝΕΣΚΑΦΕ, 2ΚΤΣ ΚΑΚΑΟ, 1/2 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ,- ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΡΕΜΑ- 300ΓΡΜ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 300ΓΡΜ. ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ, 1/2 ΦΛ. ΑΧΝΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΙΡΟΠΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΛΙΑΡΟ.
ΣΕ 1 ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΖΆΧΑΡΗ, ΝΕΣ ΚΑΦΕ, ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΩ ΤΟΥΣ ΣΒΩΛΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΛΙΑΡΟ ΚΡΕΜΑ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΥΡΊ ΑΧΝΗ ΕΛΑΦΡΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΕΩΣ ΝΑ ΣΦΊΞΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ 1 ΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΑΠΛΩΝΩ ΤΗΝ 1/2ΚΡΕΜΑ ΠΑΛΙ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΤΑΝΕ ΣΟΥΠΕΡ
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.