Συνταγές
Πολύ ωραία ιδέα! Λαχανόρυζο με κεφτεδάκια για σήμερα
Νόστιμη συνταγή από “Eirini Kamparoudi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ έβαλα τον κιμά μου με 1 αυγό, λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, λίγο ρύζι καρολίνα και τα ζυμωσ
Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο έβαλα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταρετε με αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και λίγο μπούκοβο
Στην συνέχεια αφού μαλάκωσε, το λάχανο μου σε χοντρά κομμάτια και αφού μαλάκωσε αρκετά τους πρόσθεσα 1 1/2κ.σ σάλτσα πάστα για να πάρει σώμα η σάλτσα μου και να αφήσει τα αρώματα της.
Ύστερα πρόσθετουμε νερό και τα άφησα να σιγοβραζουν
Όταν έγιναν βαζουμε μέσα τα κεφτεδάκια μου να γίνουν όπως και απ’ τα μπαχαρικά μου ότι χρειαζόταν
Εφόσον ήταν έτοιμα πρόσθετουμε το ρύζι μου και λίγη σκόνη κνορ λαχανικών
Νόστιμη συνταγή από “Eirini Kamparoudi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να δοκιμάσουμε ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για κεφτεδάκια τυλιχτά με μελιτζάνα και ρυζάκι
Η Συνταγή είναι από κ. Lia Koum – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Σούπερ σπέσιαλ φαγάκι με ακαταμάχητη γεύση..
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
Κρεμμύδι
Σκόρδο
αυγό
Μπαγιάτικο ψωμί
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μελιτζάνες και ρύζι
Σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τη σαλτσα μας.
Πλάθουμε το κιμά με τα υλικά μας.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.
Τυλίγουμε κάθε κεφτεδάκι με ένα φύλλο μελιτζάνας και βάζουμε σε ταψί.
Ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και βάζουμε για λίγη ώρα στο φούρνο…
Έπειτα σερβίρουμε ζεστό με ρυζακι….
Η Συνταγή είναι από κ. Lia Koum – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”