Συνταγές
Κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι – δοκιμάσετε τα!
Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτύπησα με σύρμα ένα ποτήρι λάδι ελαφρυ με ένα ποτήρι ζάχαρη και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλί που μέσα διάλυσουμε ένα κουταλάκι σόδα φαγητού, ενα κουταλακι κανελα …δυο βανίλιες και ένα μπέικιν ..
λίγο λίγο ρίχνουμε 700 με 800 γραμ αλεύρι.
εψησα στους 180 μισή ώρα
Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “Χρυσές Συνταγές”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κέϊκ με πουρέ από πορτοκάλια
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 πορτοκάλια μεσαία (πουλπα)
500γρ.φαριναπ κοσκινησμεμη
1 κ.σ. μπεικιν
4 αυγά
250γρ βούτυρο
100γρ.γαλα
150 χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 1/2 κούπα ζάχαρη
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτελεση
Πουλπα – Πουρές
Βράζουμε τα πορτοκάλια 1 μέρα πριν
3 φορές με 3 διαφορετικά νερά ολοκληρα για 20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τελείως κόβουμε με το μαχαίρι αρχη και πάτο. Βάζουμε στο μπλέντερ και κάνουμε κρέμα.
Χρειαζομαστε Μόνο 1 1/2 κούπα το υπόλοιπο καταξυψη σε βαζάκι. Εάν μείνει.
Κεικ
Χτυπάμε ζάχαρη και βούτυρο για 5 λεπτά
Ριχνουμε τα αυγά 1 -1 σιγά σιγά, βανίλιες,γάλα,1 1/2 κούπα πουλπα , αλεύρι χυμό έναλαξ σε αργή κίνηση.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180.
*για περισσότερη υγρασία το βάζω στην μεσαία σχάρα και στην τελευταία βάζω ένα ταψάκι με νερό
Όταν κρυώσει τελείως 1 1/2 κούπα άχνη 6 κ.σ χυμό πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.