Συνταγές
Αν και δεν το έχουμε δοκιμάσει έτσι ποτέ.. κοτόπουλο με φασόλια μαυρομάτικα
Η συνταγή είναι από Ανδρέας Αρκουδέας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εστρωσα στη γάστρα 2 κρεμμύδια σε ροδέλες κομμένα, 1 πιπεριά κέρατο, 1 Φλωρίνης και επάνω έβαλα μισό κοτόπουλο σε κομμάτια.
Στο φούρνο μισή ώρα στους 180 έως 200 βαθμούς.
Σε κατσαρόλα βράζω σε 300 γρ. νερό μισό φακελάκι φασολάκια μαυρομάτικα, οπότε στη μισή ώρα είναι μισοβρασμένα όλα, ρίχνω τα φασόλια με το ζουμί πρέπει να έχουν αρκετό μέσα στη γάστρα, με το κοτόπουλο για μισή ώρα
στα 20 λεπτά πριν το σβήσω βάζω αλατάκι, πιπεράκι, λάδι και γίνονται άλλο πράγμα.
Η συνταγή είναι από Ανδρέας Αρκουδέας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Κοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι για δίαιτα.
Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κτσ. ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζάνια πλιγούρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κτσ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές ώστε να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα.
Προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη στα δύο για να δώσει άρωμα και περίπου 1 λίτρο νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την πιπεριά και προσθέτουμε το πλιγούρι.
Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν μεγάλο μέρος από τα υγρά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr