Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για όσους αγαπούν το κοτόπουλο με κάρυ
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα σε μπουκιές
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλ. γαλα καρύδας ( η κρέμα γάλακτος η γιαούρτι)
1/2 φλ. ζωμό κότας
Λίγη ζάχαρη
Λίγο αλεύρι η κόρν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Φρέσκο τζιντζερ τριμμένο (η σκόνη)
Σκονη κάρυ
Λίγα μπιζέλια
Επιπλέον για το ρύζι λίγη σκόνη κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίζουμε το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το φρέσκο τζιντζερ, το κάρυ, λίγο αλατι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το ζωμό κότας και το αλεύρι η το κορν φλαουερ και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι πασματι πασπαλισμένο με λιγο ελαιόλαδο και λιγα μπιζέλια, αφού βρασαμε το ρύζι με λίγη σκόνη κουρκουμά και λίγο αλάτι.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μια συνταγή για μια νόστιμη Κοτοσαλάτα με μαγιονέζα
Υλικά
3 μονά στήθη κοτόπουλου βρασμένα ή ψημένα
2 μαρούλια ή σαλάτες χονδροκομένα στο χέρι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. καλαμπόκι
2 πιπεριές ψιλοκομμένες [1 πράσινη + 1 κόκκινη]
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
8 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
2 αυγά βραστά
2 φλ. μαγιονέζα
5 μικρές πατάτες βρασμένες ψιλοκομμένες [προαιρετικά]
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
100 γρ. αμύγδαλα [προαιρετικά ελαφρώς καβουρδισμένα]
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα μαρούλια και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον άνηθο και τα αμύγδαλα, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε 2 κ.σ. μαγιονέζα και 1 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από το μαρούλι το περιχύνουμε με τη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και τα αμύγδαλα.