Συνταγές
Κομψοτέχνημα!! Βάφλα αράχνη τριπλή.
Η συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3/4 φλ. του τσαγιού γάλα, + αλεύρι και νισεστέ μισό-μισό μέχρι να γίνει χυλός + 1 κτγ. ζάχαρη + 1/4 κτγ. αλάτι + λίγη βανίλια σκόνη.
Βάζουμε το χυλό σε μπουκαλάκι με μικρή τρύπα στο καπάκι και κάνω τα σχήματα σε τηγάνι με βούτυρο.
Γυρίζουμε με προσοχή και τυλίγω με πολλή προσοχή.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και ρίχνουμε λίγο μέλι.
Στο μεγάλο ρολό έριξα και Kaotonic σε αυτό που είναι μέσα του δεν έχει καθόλου, και στον ιστό κάτω έριξα λίγο.
Η συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις τις καλύτερες κυπριακές Φλαούνες
Η συνταγή είναι από κ. Niky Stavrinides – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
για την γέμιση :
-3 κιλά τυρί σκληρό
-20 αυγά
-3 κτσ. προζύμι
-12 κτσ. αλεύρι
-1 κ/κι μαχλέπι
-1 κ/κι μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το τυρί και το ενώνουμε με τα άλλ υλικά εκτός τα αυγά και το προζύμι.
Διαλύουμε το προζύμι με τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί τα ζυμώνουμε μαζί.
Το αφήνουμε να φουσκώσει .
Για την ζύμη: 2 κιλά αλεύρι προζύμι, 1 γάλα εβαπορέ, 1 ποτήρι λάδι, νερό όσο σηκώσει, ριζιάζουμε το αλεύρι με το λάδι και διαλύουμε το προζύμι με το νερό.
Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε, ανοίγουμε φύλλα τα περνάμε από σουσάμι και βάζουμε μέσα τη γέμιση του τυριού περίπου όπως ένα μικρό πορτοκάλι.
Περιμένουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε.
Καλή επιτυχία
Η συνταγή είναι από κ. Niky Stavrinides – “Χρυσές Συνταγές”.