Συνταγές
Μία ρώσικη τούρτα με φύλλο βάφλας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
1 πακέτο φύλλα βάφλες (10 φύλλα)
1 κουτί καραμελωμενο ζαχαρουχο
200 γραμμάρια βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξινό διάλειμμα με 3 κουταλάκια του γλυκού νερού
200 γραμμάρια σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
30 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κρέμα τυρί
2 κ.σ.αχνη ζάχαρη
100 μλ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
3-4 κ.σ. τριμμένη καρύδα για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη λευκή κρέμα, προσθέτουμε το καραμελωμενο ζαχαρουχο σε τρεις δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περνούμε μια πιατέλα βάζουμε ένα κουταλάκι στο κέντρο κρέμα και στρώνουμε ένα φύλλο βάφλα κάνουμε μια στρώση με κρέμα (2 κ.σ.γεματα), βάζουμε δεύτερο φύλλο πατάμε καλά με τα χέρια και απλώνουμε τη κρέμα, βάζουμε τρίτο φύλλο και με το ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 9 φύλλα.Στο τελευταίο δεν βάζουμε κρέμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τήν απλώνουμε πάνω.Περνουμε το 10 το φύλλο και κόβουμε σε 6 τρυγόνα , ψεκάζουμε με λίγο νερό της άκρες και στρίβουμε σέ κώνο.Χτυπαμε τη κρέμα τυρί με την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη κρέμα τυρί. Γεμίζουμε τούς κώνος βουτάμε σε τριμμένη καρύδα . Κάνουμε από μια μικρή ροζέτα πάνω σε 6 σημεία στη τούρτα και τα τοποθετούμε . Πασπαλιζουμε με την υπόλοιπη καρύδια στα κοινά σημεία. Αφήνουμε στον ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”