Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό! Για σήμερα κοκοράκι κοκκινιστό με πιλάφι.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε στην χύτρα τά κομμάτια του κρέας, αλατοπιπερο, ελαιόλαδο 1 φλυτζανακι του καφέ, γυρίζουμε και από τίς δύο πλευρές να ροδοκοκινισει
σβήνουμε με 1 φλυτζανακι του καφέ κρασί κόκκινο Ικαριώτικο, ρίχνουμε 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, περιμένω λίγο
Ρίχνουμε 1 καρότο στο τρίφτη,1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας , λίγο Μπαχάρι, 2 ντομάτες περασμένες από το μουλτι, λίγο κανέλα,1 κούπα νερό
βράζουμε στην χύτρα με κλειστό καπάκι για 20′, α και 1 φύλλο δάφνης.
Για το πιλάφι. Βράζουμε 1 κούπα ρύζι κίτρινο μέσα σέ 3 κούπες νερό , αλατοπιπερο, 1 κουταλιά της σούπας φυτινη βούτυρο.
Βράζουμε μέχρι να μείνει μόνο το πιλάφι…
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με ελιές πράσινες
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
30 ελιές πράσινες μεγάλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
15 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο.
Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μοσχάρι. Ροδίζουμε ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται.
Όταν το κρέας έχει μισοψηθεί προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και οι ελιές. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά.