Connect with us

Συνταγές

Κερκυραϊκή παστιτσάδα – Μυρωδιές και αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων !

Published

on

367450452 6461608987288694 4948876125856061885 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 1/2κg μοσχάρι χτένι
3κρεμμύδια 3σκ.σκόρδο
500 γρ ζυμαρικά για παστίτσιο
100ml ελαιόλαδο,50γρβούτυρο γάλακτος
150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ.ντομάτα Κον κασέ
1κ.σ.πελτέ ντομάτας
200ml κόκκινο κρασί Μπρούσκο
Μπαχαρικά:
2φύλλα δάφνης
1κ.γ.ζάχαρη
1ξύλο κανέλας
1κ.γμοσχοκάρυδο
1κ.γ.καπνιστή πάπρικα
Κουκουτσάκια πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά,τα σουρώνουμε κ τα σωταρουμε με βούτυρο αγελαδινό κ τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λαδάκι αλευρώνουμε το μοσχάρι κ το θωρακίζουμε από κάθε πλευρά.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κ τα σκόρδα ψιλοκομμένα Ριχνουμε τον πελτέ να κάψει,το Κον κασέ, σβήνουμε με το κρασί κ αφήνουμε να εξατμιστεί ρίχνουμε τα μπαχαρικά , νεράκι κλείνουμε την χύτρα κ αφήνουμε να βράσει για 1ώρα

Ανοίγουμε την χύτρα ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι

Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Παραδοσιακά καλτσούνια κατευθείαν από Κρήτη .

Η Συνταγή είναι της κ. Zoe Koun – “Pastry Designs Group“.

Υλικά:
1 ποτήρι φυτίνη,
1 ποτήρι ζάχαρη ,
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό,
1 φλιτζανάκι κονιάκ,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ( σκόνη),
3 μεγάλα ή 4 μικρά αυγά και
αλεύρι όσο σηκώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη να είναι μαλακή. Λιώνουμε τη φυτίνη και διαλύουμε πρώτα όλα τα υγρά ανακατεύοντάς τα με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανοίγουμε σε μικρά λεπτά φυλλαράκια και βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση. Κλείνουμε με τη ζύμη γύρω γύρω, αφήνοντας το κέντρο κενό. Αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Υλικά και εκτέλεση για τη γέμιση:
Ενάμιση κιλό μυζήθρα ανάλατη ( ανθότυρο ), 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 μικρά αυγά.

Διαλύουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Η Συνταγή είναι της κ. Zoe Koun – “Pastry Designs Group“.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές1 ώρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές15 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές17 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές19 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές21 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές23 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές23 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές23 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Exit mobile version