Συνταγές
Φτιάξε τα με τα κλασικά υλικά τα πιο παραδοσιακά ανεβατά Καλιτσούνια
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαρία Λαμπρακη.
ΥΛΙΚΑ
4 μαγιες
1.5 ποτηρι λάδι
Μισό βιταμ
2 ποτηρια γάλα
200 γρ.γιαουρτι
2.5 ποτηρια ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μισό ποτηρι στο μπλέντερ μαζί με λίγη μαστιχα 1 κουταλάκι κακουλέ και 1 βανιλετα
Ξυσμα λεμονιου Για 2 κιλά αλευρι περιπου.. Το ζυμάρι να μην κολάει στα χέρια..
Βγάζουμε το φυλλο από το 3 νουμερο του μυλου για φυλο φακελάκι ξερή μαγιά!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαρία Λαμπρακη.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για θαυμάσια καλιτσούνια τηγανιού πολύ ωραία φτιαγμένα
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι
Μισό ποτήρι λάδι
Ένα σφηνάκι ρακί
Για την γέμιση
Μισό κιλό ανθότυρο
Ένα κιλό μυζήθρα
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο ένα αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη και αφήνουμε να μείνει λίγο, ετοιμάζουμε την γέμιση δηλαδή (ανακατεύουμε τα υλικά σε μπολ όλα μαζί)
Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή σε λεπτές λωρίδες και κόβουμε .
Βάζουμε λίγο από το μείγμα και κλείνουμε , συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τα καλιτσούνια γυρνώντας από τις δύο μεριές.
Σερβίρουμε σε πιάτο με κανέλα και μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.