Συνταγές
Μια πολύ εύκολη συνταγή για θράψαλα με κριθαράκι…η νοστιμιά!!!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1κιλο θράψαλα πλυμένα κομμένα σε ροδέλες, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδου.
Σε μία κατσαρόλα χαμηλή βάζουμε 1 φ. τσαγιού ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίχνουμε τα θράψαλα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
Σβήνουμε με μισό φ. τσαγιού κρασί, ρίχνουμε 1 κουτάκι pummaro και μία ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, 2 φύλλα δάφνης, 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν περίπου 30 λεπτά.
Συμπληρώνουμε το κριθαράκι ολικής, ανακατεύουμε βάζουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί τους, είναι έτοιμο για σερβίρισμα, πεντανόστιμο.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Αυτά τα τρουφάκια είναι οι πιο θαυμάσιες μπουκίτσες απόλαυσης .
Η συνταγή είναι από κ. Ζήσης Δημητρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, μισό πακέτο μπισκότα πτι Μπερ τριμμένα, τρείς κουταλιές κακάο, μια κουταλιά βούτυρο μαργαρίνη λιωμένη, μισό ποτήρι φουντούκια τριμμένα, τρούφα σοκολάτας, λίγο λικέρ ή κάποιο οινοπνευματώδη ποτό σε όποιον αρέσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα, εκτός από την τρούφα σοκολάτας και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μισή μερα να πάγωσει πολύ καλά και να σφίξει.
Κάνουμε μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα σοκολάτας.
Συντηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από κ. Ζήσης Δημητρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.