ΥΛΙΚΑ

1000 γρ αλεύρι σφολιάτας ή για όλες τις χρήσεις

20 γρ αλάτι

20 γρ ζάχαρη

10 γρ baking powder

40 γρ μαγιά νωπή

290 γρ γάλα

500 γρ φυτική μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.

Βάζω σε λεκάνη,σκεπάζω με μεμβράνη και ξεκουράζω στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βγάζω από το ψυγείο, κόβω τεμάχια 135-140 γρ και κάνω μπαλάκια.

Ξεκουράζω 5 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη.

Με τον πλάστη ανοίγω στρογγυλά και τα αφήνω αλλά 5 λεπτά να σταθούν.

 

Πάλι με τον πλάστη ή το μεγάλο ή το μικρό ανοίγω σε οβάλ και γεμίζω τις μεν

τυρόπιτες με 70 γρ  τυρί κρέμα arla,τις δε λουκανικόπιτες με 35 γρ κασέρι,

τριμμένο gouda και λουκάνικο creta farms τύπου Φρανκφούρτης μήκους 17 εκ.

Και στις δύο περιπτώσεις κλείνω καλά στις άκρες για να μη χυθεί ή γέμιση έξω.

Αλείφω με αυγό κόβω τις λουκανικόπιτες με ψαλίδι λοξά και πασπαλίζω προαιρετικά

με σουσάμι.

Τις τυρόπιτες τις αλείφω μόνο με αυγό.

Στη συνέχεια ή ψήνω στους 180-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν όμορφο

ροδαλό χρώμα ή βάζω  κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Εφόσον μπει κατάψυξη όταν βγει δεν θέλει φούσκωμα παρά μόνο 10′ να μείνουν

έξω να ξεπαγώσουν ελαφρά και μετά στο φούρνο απευθείας.

Η συνταγή αυτή βγάζει 13 τεμάχια των 140 γρ.

Επίσης η γέμιση εκτός από τυρί κρέμα ή λουκάνικο με κασέρι θα μπορούσε

να είναι και κασέρι με μανιτάρια ή γαλοπούλα ή σπανάκι ή πουρές πατάτας

ή ότι άλλο φανταστείτε.

Καλή σας όρεξη!!!!

Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου
Εκτέλεση συνταγής :Πέτρος Αθανασιάδης
Φωτογραφίες :Πέτρος Αθανασιάδης
koykoycook