Connect with us

Συνταγές

Εύκολη εκτέλεση για παστούλες σοκολάτα φράουλα

Published

on

85041672 824392164693907 571823437459226624 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sofi Sofi Tsiopou‎ “

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
1 φακελάκι ζελέ σκόνη
200 ml βραστό νερό
1 βανίλια
2 κ.σ γεμάτες ζαχαρούχο γάλα ή 2 κ.σ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά εγώ έβαλα)
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
3-4 κ.σ μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με 1-2 κ.σ ποτό φράουλας (προαιρετικα)

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 σφηνοπότηρο ποτό φράουλα

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ

250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγειας ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι

Η γκανάζ μπορέι να αντικατασταθεί από ίση ποσότητα σοκολάτας με κρέμα γάλακτος (250 γρ.σοκολάτα και 250 γρ.κρέμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.Χτυπάμε αυγά,ζάχαρη,βανίλια και αλάτι 5-8 λεπτά στο μίξερ να φουσκώσουν και να πήξουν.

Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν,ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά περίπου.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ποτό και τη βανίλια.Αφήνουμε να κρυώσει.

-Διαλλύουμε στο βραστό νερό το ζελέ και το αφήνουμε να γίνει πολύ χλιαρό προς κρύο μέχρι να αρχίζει να μισοπήζει.

-Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνουμε το ζελέ.

Προσθέτουμε και την άχνη ή το ζαχαρούχο αν βάλουμε (δοκιμάζουμε πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα).

Βάζουμε τη μους σε κορνέ.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 16 κομμάτια σε σχέδιο καρδιάς ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με ένα κουπάτ διαμέτρου 8-10 εκ.περίπου.

Βουτάμε με ένα πηρούνι το κάθε κομμάτι στο χλιαρό ή κρύο σιρόπι να ρουφήξει καλά και τα τοποθετουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα ή κάπου σε μια πιατέλα που να χωράει στην καταψυξη.

Γεμίζουμε με το κορνέ κρέμα στην επιφάνεια και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια παντεσπάνι αφού τα σιροπιάσουμε κι αυτά.

Βάζουμε τις πάστες καταψυξη να παγώσουν καλά για 2 ώρες περίπου.

Βγάζουμε μέσα από το κορνέ όση κρέμα περίσεψε και την βάζουμε σ’ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστουμε.

Αφού παγώσουν οι πάστες χτυπάμε με ένα σύρμα την μους που περίσσεψε.Ο όγκος θα πέσει και θα γίνει σαν κρέμα.

Αλείφουμε εξωτερικά με σπατουλίτσα ή μαχαίρι τις πάστες με την κρέμα και τις βάζουμε πάλι κατάψυξη να παγώσουν για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γκανάζ.

Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το μέλι.

Βάζουμε τις παγωμένες πάστες πάνω σε σχάρα και τις περιχύνουμε μία μία με τη βοήθεια μιας σπατουλίτσας.

Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
Τα υλικά είναι ακριβώς για 8 πάστες ή για μια φόρμα 26-28 εκ.

Για να γαρνίρουμε θα χρειάστουμε έξτρα σαντιγι που την χρωμάτιζουμε με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Επίσης αντί για ζελέ φραουλα μπορουμε να βάλουμε κεράσι ή πορτοκάλι ή όποια γεύση ζελέ θέλουμε

Αντί για γκαρνί μπορουμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος ή κονσέρβα μόρφατ

Αντί για τη μους φράουλας μπορουμε να βάλουμε για γέμιση όποια κρέμα θέλουμε ακόμα και κρεμ πατισερί

Και τέλος για να μπορέσουμε να δουλέψουμε τις πάστες πρέπει να είναι παγωμένες για να μη διαλλυθούν

Βγαίνουν 8 πάστες

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sofi Sofi Tsiopou‎ “

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές45 λεπτά ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές15 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές17 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές19 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές21 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές22 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές23 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές23 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Exit mobile version