Connect with us

Συνταγές

Δεν έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμη καρυδόπιτα με κρέμα

Published

on

79470536 2491793470943977 8433678587940306944 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Υλικά για την καρυδόπιτα:
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά βούτυρο για την φόρμα
0.5 κ.τ.γ κανέλα
0.5 κ.τ.γ γαρύφαλλο (προαιρετικά )
1 πρέζα αλάτι
2 κ.τ.σ κονιάκ (προαιρετικά)

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια και λίγη φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
2 βανίλιες
40 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο

Επιπλέον: 400 ml κρέμα γάλακτος πολύ καλά παγωμένη στο ψυγείο
4 κ.σ. άχνη

Για το γαρνίρισμα:
Τριμμένο καρύδι και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα την καρυδόπιτα: Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι, τα καρύδια και το αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια παχιά και αφράτη κρέμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε για πολύ λίγο. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος 25x35cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175′ βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τότε το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μέτρια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι μετρώντας πέντε λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Σιροπιάζουμε με προσοχή την καρυδόπιτα φροντίζοντας να μοιράσουμε ομοιόμορφα το σιρόπι σε όλη την έκταση του γλυκού.

Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη με ένα μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει , να πήξει και να αποκτήσει υφή γιαουρτιού. Την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τότε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταίνεται και παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη , το αυγό , τις βανίλιες , το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα και όταν έχει ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα παίρνουμε από εκεί 3-4 μεγάλες κουταλιές (σερβιρίσματος σούπας) και τις προσθέτουμε στο μείγμα του αυγού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο γάλα που λογικά θα έχει αρχίσει να βράζει , ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα και να δέσει καλά. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα παγωμένο μπολ ή ταψάκι με σκοπό να επιταχύνουμε την πτώση της θερμοκρασίας της ανακατεύοντάς την συχνά.

Όταν γίνει χλιαρή , την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε , προσθέτοντας σε δυο- τρεις δόσεις την σαντιγί που έχουμε φυλάξει στο ψυγείο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε πάνω στη σιροπιασμένη καρυδόπιτα.

Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι και μπόλικη κανέλα και φυλάμε στο ψυγείο . Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες να κρυώσει και να σφίξει. Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο τόσο καλύτερη γίνετε.

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές20 λεπτά ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές4 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές4 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές4 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές6 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές20 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές22 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές24 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Exit mobile version