Connect with us

Συνταγές

Αφράτο, γεμάτο αρώματα, ένα ξεχωριστό κέικ τσουρέκι

Published

on

74790621 2264938340464745 8121454561673084928 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
170 γρ μαγιά φρέσκια
450 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο lyrpak ή φρέσκο βούτυρο
300 γρ γάλα φρέσκο πλήρες
6 αυγά

Ένα κιλό αλεύρι αμερικανικό Robin hood (εδώ προσοχή το πακέτο είναι 900γρ)
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μαχλέπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακουλέ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ζάχαρη μαύρη
Σταφίδες
Καρύδια
Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση:
Σε πολύ χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά με λίγη από τη ζάχαρη και λίγο από το αλευρι ώστε να γίνει μια ζύμη σαν γιαούρτι.Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη υπόλοιπη ζάχαρη τόσο όσο να ασπρίσει και να γίνει ένα αφράτο μείγμα ,προσθέτουμε τα μυρωδικά ,το αλάτι τη φουσκωμένη μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι.

Χτυπάμε να ζυμωθουν καλά τα υλικά μας.Μεταφερουμε το ζυμάρι μας σε μια λεκάνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μεμβράνη και μια πετσέτα.

Όταν φουσκώσει , λιώνουμε το βούτυρο , τοποθετούμε πάλι στο μίξερ το ζυμάρι μας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να το πάρει όλο. Όταν πάρει όλο το βούτυρο αφήνουμε τη ζύμη μας μέσα στο μίξερ να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες του κέικ , παίρνουμε λίγη ζύμη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (σαν ένα καρύδι) και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο να καλύψουμε τον πάτο της φόρμας, πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, τις σταφίδες και τα καρύδια.

Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μπαλάκια ζύμης και πασπαλίζουμε πάλι με μαύρη ζάχαρη , σταφίδες και τα καρύδια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και για τη δεύτερη φόρμα μας και αφήνουμε να φουσκώσει.

Παρασκευή σάλτσας μαύρης ζάχαρης :
Σε μια μικρή κατσαρολιτσα , βάζουμε 150 γρ βούτυρο Lurpak να λιώσει λίγο, προσθέτουμε 5 κουταλιές ζάχαρη μαύρη και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει την υφή μιας πηχτής κρέμας.

Όταν φουσκώσει το κείκ μας στη φόρμα και πριν το βάλουμε στο φούρνο με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε όλη την επιφανεια του τη σάλτσα μαύρης ζάχαρης.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε περίπου 35~40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές18 λεπτά ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές4 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές6 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές8 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές8 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές8 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές10 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές24 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version