Συνταγές
Ένα υπέροχο αλμυρό κέικ που τόσο αφράτο δεν υπάρχει
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγα
1 κουπα λαδι ελαφρυ (200γραμ)
2 κ.σ μπεικιν
350 γραμ γιαουρτι πληρες απλο.
2.1/2 κουπες αλευρι γ.ο.χ κοσκινισμενο
300 γραμ σπανακι πλυμμενο κομμενο σε μικρα κομματια και στιμμενο
1 καροτο τριμμενο στον τριφτη και στιμμενο
5 ροδελες μπεικον κομμενες τετραγωνα μετρια κομμενα
Λιγο δυοσμο η ανηθο μυρωδικα της αρεσκριας μας.
Φετα 250 γραμμ χοντροκομμενη
Αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα προσθετουμε το λαδι , το γιαουρτι ,το μπεικιν , το αλατι το αλευρι
Σταματαμε το μιξερ .Πασπαλιζουμε τα λαχανικα με 2-3 κ.σ αλευρι τα προσθετουμε στο μιγμα . Τελος προσθετουμε τη φετα .Τοτε ανακατεουμε με τα δαχτυλα ολα μαζι.
Εχουμε λαδωσει και αλευρωσει την φορμα μας ή το ταψακι μας.
Ριχουμε το μιγμα το στρωνουμε και ψηνουμε για 45 λεπτα στις αντιστασεις και στους 180 βαθμους.
Προεραιτικα μια πιπερια φλωρινης περασμενη στον τριφτη και στιμμενη χωρις την φλουδα δινει εξαιρετικη γευση
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις αλμυρό Κέικ με ελιά και μπέικον για όλες τις ώρες
Υλικά για 4 άτομα
15 ml λευκό κρασί
10 ml ελαιόλαδο
4 αβγά
1/2 κ. γ. αλάτι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. τσένταρ τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γρ. μπέικον
200 γρ. γαλοπούλα
100 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αβγά και το αλάτι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετείτε το μείγμα στο μπολ.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά.
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές.
Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.