Connect with us

Γλυκα

Υπέροχο Τσουρέκι με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και σταφίδες. Τραγανό έξω και μαστιχωτό μέσα

Υλικά: 150 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης (κοσκινισμένο) 350 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια (κοσκινισμένο) 60 ml. ελαιόλαδο 220 γραμ. χλιαρό νερό 6 γραμ. μαγιά σε σκόνη (περίπου μισό φακελάκι) 2 αυγά 130 γραμ. ζάχαρη καστανή ξύσμα από 2 πορτοκάλια μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (μουσκεμένες σε νερό) 1 κουτ. γλ. μαστίχα, κακουλέ και μαχλέπι (κοπανισμένα όλα μαζί […]

Published

on

IMG 2084 e1461529373874

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:
150 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης (κοσκινισμένο)
350 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια (κοσκινισμένο)
60 ml. ελαιόλαδο
220 γραμ. χλιαρό νερό
6 γραμ. μαγιά σε σκόνη (περίπου μισό φακελάκι)
2 αυγά
130 γραμ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (μουσκεμένες σε νερό)
1 κουτ. γλ. μαστίχα, κακουλέ και μαχλέπι (κοπανισμένα όλα μαζί στο γουδί)
1 κρόκος για επάλειψη (διαλυμένος με λίγο νερό)

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζω το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνω για 5 λεπτά να αφρίσουν

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το σύρμα του μίξερ, προσθέτω το λάδι, ένα ένα τα αυγά και τέλος το ξύσμα και τα μυρωδικά
Αφήνω να ανακατευθούν (με το σύρμα)

Αντικαθιστώ το σύρμα του μίξερ με το γάντζο για ζύμωμα
Προσθέτω το αλεύρι και αφήνω το μίξερ σε λειτουργία για περίπου 15 λεπτά, να πάρει όλο το αλεύρι και να ζυμωθεί καλά.

Αυτό ήταν! Σ’αυτό το σημείο ανάβω τον φούρνο στους 50 βαθμούς.

Βγάζω τον κάδο από το μίξερ, προσθέτω τις σταφίδες και ζυμώνω λίγο ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη
Πλάθω ένα τσουρέκι και το βάζω σε ταψί με λαδόκολα (ή σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ, ώστε να πάρει ύψος)

Το βάζω στο φούρνο (ο οποίος είναι αναμμένος στους 50 βαθμούς) και το αφήνω για 2 ώρες να φουσκώσει
Μετά τις 2 ώρες το βγάζω και ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Αλείφω προσεκτικά το τσουρέκι με τον κρόκο και πασπαλίζω με ότι θέλω (φιλέ αμυγδάλου, σουσάμι, ζάχαρη)
Το ψήνω για περίπου 35-40 λεπτά

Παρατηρήσεις

Για να πλάσω το τσουρέκι αλείφω τα χέρια μου με ελαιόλαδο και όχι με αλεύρι
Εάν δεν υπάρχει γουδί, μπορούν τα μυρωδικά να αλεστούν με λίγη ζάχαρη στο μούλτι, απλώς θα είναι αρκετή η ποσότητα και θα αποθηκευτεί για επόμενη χρήση
Οι σταφίδες μπορούν να παραλειφθούν, να προστεθούν όμως άλλα 20 γραμ. ζάχαρης

Περισσότερα στο :  eatbetter

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές15 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές17 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές19 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές21 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές21 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version