Συνταγές
Υπέροχα ρολά με σπανάκι και φέτα – Τέλειες και λαχταριστές νοστιμιές!
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!.
ΥΛΙΚΆ
1 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΆΚΙ
5 – 6 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
Ι ΜΑΤΣΆΚΙ ΑΝΙΘΟ
ΛΊΓΟ ΜΑΪΝΤΑΝΌ
ΑΛΆΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙ
300 με 400 γρ ΦΕΤΑ
ΓΊΑ ΤΟ ΦΎΛΛΟ
500 ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ ΓΙΑ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
250ml ΧΛΙΑΡΌ ΝΕΡΌ
1 ΚΓ ΞΎΔΙ
2 1/2 ΚΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
1 ΚΓ ΑΛΑΤΙ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΆΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ
ΒΡΆΖΟΥΜΕ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΆΚΙ
ΓΙΑ ΈΝΑ ΛΕΠΤΌ.
ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΆΝΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΟΤΆΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΆΝΗΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΌ ΕΛΑΦΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΆΡΟΥΝ ΧΡΏΜΑ..
ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΆΚΙ ΚΑΙ ΣΟΤΆΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΆ ΤΟΥ
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ! ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΈΤΑ
ΣΕ ΜΊΑ ΒΑΘΙΆ ΛΕΚΆΝΗ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΤΟ ΞΊΔΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΆΤΙ..ΖΥΜΏΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΊ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 1 ΩΡΑ.
ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΆ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΕ 4 ΤΡΥΓΩΝΑ ..ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΥΓΩΝΟ ΚΑΙ ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΣΕ ΡΌΛΟ
ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΌΛΙΚΟ ΛΑΔΙ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΊΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΊ ΚΟΥΖΊΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΛΑΔΙΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!.