Συνταγές
Τυρόπιτα Σκοπέλου με γέμιση από φέτα που κάνει κρατς
Η συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε φύλλα με 325 γρ. αλεύρι γοχ., 175 γρ. χλιαρό νερό, 3 κτσ. ελαιόλαδο, 1 κτσ. ξύδι και 3/4 κτγ. αλάτι.
Σχηματίζουμε 6 μπαλάκια ζύμης των 90 γρ. το καθένα. Τα άφησα να σταθούν σκεπασμένα για μισή ώρα. Μετά τα πέρασα από τη μηχανή φύλλου της κουζινομηχανής μου μέχρι τη διαβάθμιση 7.
Σε κάθε μακρόστενο φύλλο σκόρπισα σταγόνες λάδι και στην αρχή της μακριάς πλευράς του έβαλα σε χοντρή γραμμή τριμμένη φέτα. Τύλιξα σε ρολάκι και μετά σε χαλαρό σαλίγκαρο.
Ζεσταίνουμε 3 δάχτυλα σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 8 λεπτά, κάνοντας και ένα γύρισμα μετά τα 4 λεπτά.
Δεν τις τηγάνισα όλες, κάποιες μπήκαν κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Η συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Η πιο γρήγορη και τόσο εύκολη τυρόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
-1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.)
-100 ml. γάλα
-1 φλ. αλεύρι (200 γρ.)
-αλάτι
-πιπέρι
-1 αυγό
-ρίγανη
-200 γρ. φέτα
-βούτυρο για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, βουτυρώνουμε το ταψί (32 εκ) και ρίχνουμε τον χυλό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
Εδώ θα βρείς άλλη μία συνταγή για εύκολη τυρόπιτα:
Εύκολη τυρόπιτα κυριολεκτικά με ότι έχουμε στο ψυγείο!!
Εβαλα μέσα για αυτό το ταψί.
-4 αυγά
-350 ml. γάλα
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-400 γρ. φέτα
-3-4 φέτες Μπέικον
-2 πιπεριάς Φλωρίνης ψιλοκομμένες
-6 φύλλα κρούστας κομμένα σε μικρά κομμάτια (είχαν περισσέψει από άλλη συνταγή) λίγο σουσαμιά από πάνω
Με όλα μαζί σε μπολ ανακάτεμα ,άδειασα στο ταψί και έψησα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά!! Έγινε φανταστική !!!