Συνταγές
Το απόλυτο κέικ σοκολάτας! γιαμι γιαμιι
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
•400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• 240 γρ. σπορέλαιο
•640 γρ. ζάχαρη
•320 γρ. γάλα φρέσκο
•240 γρ. νερό βραστό
•120 γρ. κακάο
•2 κ.γ κοφτό στιγμιαίο καφέ (τύπου νες) προαιρετικά
•2 πρέζες κανέλα
•2 κ.γ μπέικιν
•1 κ.γ σόδα
•2 κ.σ ξύδι
•1 κ.γ αλάτι
•4 αυγά
•4 βανίλιες
Για τη γκανάζ και διακόσμηση
•400 γρ. κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
•160 γρ. γάλα εβαπορέ.
•1 κ.σ μέλι λίγα μισκότα oreo σπασμένα
•2 κ.σ πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ μεγάλο, ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, τη ζάχαρη τις βανίλιες, το αλάτι, την σόδα, την κανέλα και τον καφέ.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το λάδι και το ξύδι, τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα δυο λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε το βραστό νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά. Το τσεκάρουμε με μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό δεν το παραψήνουμε
Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα με το φούρνο σας. Όταν κρυώσει καλά το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με τη γκαναζ σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε με τα μπισκότα και την πραλίνα σοκολάτας.
Για τη γκαναζ
βάζουμε σένα κατσαρόλι το γάλα και τη σοκολάτα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το μέλι.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.