Connect with us

Γλυκα

Τούρτα Ferrero rocher. Θα σας μαγέψει…

Published

on

001 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού:
70 γρμ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. ζάχαρη
45 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. κακάο άγλυκο σκόνη
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα Ferrero rocher:
150 γρμ. βούτυρο βιτάμ soft, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
350 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
100 γρμ. Nutella
5 σοκολατάκια Ferrero rocher
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα γκοφρέτες ψιλοθρυμματισμένες, (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη, και διακόσμηση:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
110 γρμ. κρέμα γάλακτος
10 σοκολατάκια Ferrero rocher, κομμένα στη μέση
70 γρμ. φουντούκια ψιλοκομμένα μέτρια

Για το σιρόπι:
130 γρμ. νερό
130 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. νες καφέ σκόνη
1 κουτ. σ. μαύρο ρούμι, ή κονιάκ

Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
1. Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
Προσοχή! μην τα χτυπήστε παραπάνω, διότι θα πολτοποιηθούν και δεν κάνει.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να ασπρίσουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
3. Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη φουντουκιού.
4. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά το μίγμα αλευριού με τα αυγά, να ενσωματωθούν καλά.
5. Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 24 εκ. και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι καρφόνωντάς το στο κέντρο, και θα πρέπει να βγει στεγνό.
7. Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς, και το ξεφορμάρουμε.

Κρέμα Ferrero rocher:
Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
1. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο μούλτι και τα σπάμε, δυο τρείς γυρισιές.
2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία 30 βαθμούς περίπου.
3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας διαδοχικά και τη ζάχαρη άχνη, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
4. Αναμιγνύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τη Nutella, και τα πολτοποιημένα Ferrero rocher. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν, και να αφρατέψει λίγο το βούτυρο.
5. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα. Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.

Σιρόπι:
1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση.
2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, και τον νες καφέ. Ανακατεύουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ολοκλήρωση:
1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο φέτες πάχους ενός εκ.
2. Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια. (Εάν βάλουμε)
3. Κρατάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές κρέμα Ferrero rocher.
4. Τοποθετούμε μια φέτα παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο, και το σιροπιάζουμε ελαφρώς.
5. Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα Ferrero rocher, και πασπαλίζουμε τις γκοφρέτες πάνω από την κρέμα.
6. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, πατάμε λίγο να κάτσει, το σιροπιάζουμε ελαφρώς, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα Ferrero rocher. Καλύπτουμε και το πλαϊνό με μια λεπτή στρώση κρέμας Ferrero rocher που κρατήσαμε, και τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει.
7. Με τη χούφτα μας, βάζουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, ώστε να καλύψουμε όλο το πλαϊνό, πιέζοντας να κολλήσουν στη κρέμα.

8. Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά. Την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Την αδειάζουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, και προσεχτικά με μια σπάτουλα την απλώνουμε χωρίς να μας τρέξει γύρω-γύρω στο πλάι. Αφήνουμε 5 λεπτά να στεγνώσει.
9. Κόβουμε προσεχτικά τα σοκολατάκια Ferrero rocher στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη της τούρτας, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρώς να κάτσουν. Γαρνίρουμε αν θέλουμε το κέντρο της τούρτας με χοντρό ροκανίδι σοκολάτας, και με λίγα χοντροκομμένα φουντούκια.
9. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, και σερβίρουμε.
Λίγο πριν σερβίρουμε, αν χρειαστεί αφαιρούμε την τούρτα από το ψυγείο για 10 λεπτά να μαλακώσει λίγο η κρέμα, επειδή έχει το βούτυρο και σφίγγει.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές27 λεπτά ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές5 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές6 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές8 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές24 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Exit mobile version