Συνταγές
Τέλειο ορεκτικό! ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ, ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φέτα Μυτιλήνης
1 φύλλο χωριάτικο που το έχετε αποψύξει και το χρησιμοποιείτε κρύο (δεν το θέλουμε όλο)
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
1 κτγ. σουσάμι
¼ κτγ. μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3-4 κτγ. καλό ελληνικό μέλι (θυμάρι ή φασκόμηλο)
100 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τυλίγουμε την φέτα σε φύλλο κρούστας το κλείνουμε κι αλείφουμε με το ασπράδι για να κλείσει σαν πακέτο.
Το βάζουμε λίγο στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε και περιχύνουμε με μέλι και σουσάμι ή μαυροκούκι.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΦΕΤΑ – ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
μισό ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 κτγ. αλάτι
1,5 ποτήρι νερού με νερό χλιαρό
5 έως 6 ποτήρια του νερού αλεύρι
2 κτσ. ζάχαρη
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 κρόκους αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ την μαγιά, το νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με πηρούνι!
Συνεχίζουμε με το σπορέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε με πηρούνι! Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου να έχουμε αφράτη ζύμη! Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο, την ζυμώνουμε ελαφρώς, ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,το κόβουμε, βάζουμε στην άκρη φέτα, τους δίνουμε το σχήμα και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί!
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά! Τέλος τα αλοίφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”