Γλυκα
Τέλειος Κορμός από την Τζένη Τσανακτσίδου
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!! ΥΛΙΚΑ: 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ Παπαδόπουλου, 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο, 120 γραμμάριο άχνη ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ, 1 βανίλια, 6 κουταλιές της σούπας κακάο, 200 ml γάλα χλιαρό, 200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε μπολ […]
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ Παπαδόπουλου,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
120 γραμμάριο άχνη ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
1 βανίλια,
6 κουταλιές της σούπας κακάο,
200 ml γάλα χλιαρό,
200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο, βανίλια, άχνη, κακάο και το δουλεύουμε να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το κονιακ.
Τέλος βουτώντας κάθε μπισκότο δευτερόλεπτα στο γάλα, τα τοποθετούμε στο μείγμα μας.
Ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε στο σκεύος μας ζελατίνη, τοποθετούμε μέσα το μείγμα το στρώνουμε καλά το κλείνουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη 3 ώρες.
Στην συνέχεια το βγάζουμε και ρίχνουμε πάνω την λιωμένη κουβερτούρα. Εάν θέλουμε προσθέτουμε μέσα στο μείγμα καρύδια ψιλοκομμένα.
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!