Connect with us

Συνταγές

Τέλεια κρουασάνακια βουτύρου

Published

on

75231816 2247809142177665 6130556019601833984 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τόσο ζηλευτά και αφράτα που θα τα απολαύσετε με μεγάλη χαρά..

Υλικά :
Για 8 έως 10 κρουασάν

270 γραμμάρια αλεύρι σκληρό ή αλεύρι robin hood ,το γνωστό Αμερικάνικο αλεύρι.
50 γραμμάρια βούτυρο.
Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη ,αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
20 γραμμάρια μαγιά φρέσκια της μπύρας
200 γραμμάρια βούτυρο,Όλυμπος ή lurpak το κλασσικό ανάλατο.
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό ,θερμοκρασία περιβάλλοντος.
40 γραμμάρια γάλα φρέσκο
ελάχιστο αλάτι.

Για την επάλειψη:
Ένα αυγό
20γρ γάλα φρέσκο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο σε ένα μεγάλο μπώλ προσθέτετε το αλάτι και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο 50 γραμμαρίων και το αναμειγνύετε.

Σε ένα άλλο μπώλ διαλύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το κρύο νερό και το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο για να ξεκουραστεί για λίγη ώρα, περίπου ένα τέταρτο .

Ρίχνετε τη μαγιά στο μείγμα του αλευριού και δουλεύετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη αν είναι πολύ σκληρή προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη, ζυμώνετε για περίπου δέκα λεπτά για να γίνει μία εύπλαστη ωραία ζύμη,όχι σκληρή για να γίνουν τα κρουασάν αφράτα .

Ακολούθως βάζετε τη ζύμη σε μία λαδωμένη λεκάνη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ένα μέρος χλιαρό μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο , ανάλογα θέλει μια έως μιαμιση ώρα, όταν φουσκώσει η ζύμη την ακουμπάτε σε αλευρωμένο τραπέζι και την ανοίγετε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο .

Με το μαχαιράκι παίρνετε μικρές ποσότητες βουτύρου και καλύπτετε το ένα τρίτο της επιφάνειας .

Με προσοχή διπλώνετε το φύλλο στα τρία έτσι ώστε το τμήμα που δεν έχει αλειφτεί με βούτυρο να είναι στη μέση, πιέζετε καλά τις άκρες για να κλείσουν, βάζετε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα .

Ανοίγετε πάλι τη βουτυρωμένη και διπλωμένη ζύμη σε φύλλο παραλληλόγραμμο και επαναλαμβάνετε την προηγούμενη διαδικασία τρείς φορές ακόμη στο τέλος αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο για δύο ώρες .

Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα φύλλο μακρόστενο με μικρή πλευρά 40 εκατοστά ,με ένα κοφτερό μαχαίρι ισιώνετε τις άκρες και κόβετε το φύλλο στη μέση κατά μήκος ,από τις δύο λωρίδες που δημιουργούνται κόβετε τα τέσσερα έως πέντε τρίγωνα.

Πρέπει να είναι όλα όμοια για να ψηθούν και όμοια. Τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε κρουασανάκια δίνεται την καμπυλωτή φόρμα στα κρουασάν και τα βάζετε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα .Τα αλείφετε με το αυγό και το γάλα , τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν για μία ώρα .

Τα αλείφετε πάλι με το αυγό και το γάλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 20 έως 30 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα!!!!

Τώρα αν θέλετε, πριν τα τυλίξετε βέβαια τοποθετείτε σοκολάτα ή ότι άλλο υλικό γλυκό ή αλμυρό επιθυμείτε

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές7 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές9 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές11 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές13 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές14 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές15 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές16 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version