Γλυκα
Σκέτα και με Σοκολάτα Μπακλαβαδάκια…!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση…
150 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
Μισό κ.γλ.γαρύφαλλο σε σκόνη
70 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Μαργαρίνη soft λιωμένη
Για το σιρόπι…
1 κουπα νερό
1 1/4 κουπας ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
2 φλούδες λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη….
Σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση από την μικροτερη πλευρα τους σε μας, κάθετα… Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και τη τριμμένη φρυγανιά….
Τοποθετούμε στο πάγκο μας τα κομμένα φύλλα με τη μικρή τους πλευρά προς το μέρος μας και βουτυρώνουμε….βαζουμε και το δεύτερο φύλλο από πάνω και το βουτυρωνουμε και αυτό….. ριχνουμε 1 γεμάτη κουταλια απο το μείγμα μας…
Διπλωνουμε δεξια αριστερα τις άκρες και
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό… το τοποθετούμε σε ταψί που εχουμε βουτυρωσει…. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα μας….
Βγαινουν 12 ρολακια… περιχύνουμε τα ρολά μας με την Μαργαρίνη αν μας έχει μείνει….
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180° στον αέρα για περιπου 40 λεπτα μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσαφένιο χρωμα…. Τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν εντελώς κόβουμε σε 3 κομμάτια το καθε ρολακι και τα ξαναβάζουμε στο ταψι…
Για το σιρόπι….
Σε μια κατσαρολίτσα, βαζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι βραζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και με μια μεγάλη κουτάλα περιχύνουμε με το καυτο σιροπι τις κρύες μπουκίτσες…. Το αφήνουμε στην άκρη, όσο απαιτηθεί, μέχρι να κρυώσει και απορροφηθεί καλά όλο το σιρόπι.
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί κουβερτούρα ανακατεύοντας συχνά … Τοποθετουμε λαδόκολλα σε ενα ταψι, βαζουμε τα μπακλαβαδάκια και μετά με ενα κουταλι ριχνουμε την σοκολατα πανω τους…. μολις τελειώσουμε τα βαζουμε στο ψυγειο…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”