Γλυκα
Ρολό με γέμιση Μερέντα και Μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!! ΥΛΙΚΑ 5 αυγά, 70 γραμμάρια ζάχαρη, 60 ml σπορέλαιο, 1 λεμόνι το ξύσμα του, 80 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ, 100 γραμμάρια μερεντα, 100 γραμμάρια μαρμελάδα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε δυο μπολ στο ένα τα 5 ασπράδια και στο άλλο τους 5 κρόκους. Χτυπάμε […]
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
60 ml σπορέλαιο,
1 λεμόνι το ξύσμα του,
80 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
100 γραμμάρια μερεντα,
100 γραμμάρια μαρμελάδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε δυο μπολ στο ένα τα 5 ασπράδια και στο άλλο τους 5 κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, στην συνέχεια ρίχνουμε με το κουτάλι λίγη λίγη την ζάχαρη. Θέλουμε η μαρέγκα όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ να στέκεται.
Συνεχίζουμε, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στην μαρέγκα έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με μαριζ. Ρίχνουμε το ξύσμα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε δυο δόσεις το σπορέλαιο ανακατεύουμε. Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε το γυρνάμε σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώσει τοποθετούμε στην μια μεριά μερεντα και στην άλλη μαρμελάδα και το ρολάρουμε!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!