Συνταγές
Ραβανί βυζαντινό με κρέμα, από την Πόλη
Η Συνταγή είναι από κ. Χρύσα Σαρή – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά
Για το σιρόπι
500 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας
Για τη Βάση
1/2 κτγ μαστίχα
200 γρ ζάχαρη
500 γρ χοντρό σιμιγδάλι
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 κτγ μαγειρική σόδα
450 γρ γάλα
Για την κρέμα
1200 μλ γάλα
250 γρ ζάχαρη
120 γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 κρόκοι
70 γρ βούτυρο αγελάδος
Για το στόλισμα
Κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό,ζάχαρη 1 στικ κανέλας και βράζουμε για 3 λεπτά.
Συνεχίζουμε με τη βάση μας και σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαστίχα αφόυ πρώτα την έχουμε σπάσει σε ένα γουδί με μια κουταλιά ζάχαρη συμπληρώνουμε τη ζάχαρη ,το σιμιγδάλι(χοντρό),το μπέικιν,τη μαγειρική σόδα και το γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έπειτα λαδώνουμε μια φόρμα 40χ27 και ρίχνουμε το μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.Μόλις ψηθεί ρίχνουμε σιγά σιγά το κρυο σιρόπι πάνω στην καυτή βάση.
Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ ,τους κρόκους και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει,προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κάθεται στον πάτο το κορν φλάουρ και κάνει σβώλους
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.Την ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα μέχρι να κρυώσει.
Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Πριν το κόψουμε το γλυκό πασπαλίζουμε παντού με κανέλα και μετά το κόβουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Χρύσα Σαρή – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”