Connect with us

Συνταγές

Η Τούρτα μου…Τούρτα Αμυγδάλου…

Published

on

84244456 1656024171206633 9169623158255255552 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρεύοντας με την marianna”
Παραδοσιακή, διαχρονική, ντυμένη στα λευκά η αγαπημένη τούρτα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ..….

6 αυγά μεγάλου μεγέθους ή 7 αυγά μεσαίου μεγέθους
180 γραμμάρια ζάχαρη,
130 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο,
30 γραμμάρια κορν φλάουρ,
45 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε από το βούτυρο…… Λιώνουμε σε μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο.. ….. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε……. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ……

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια….. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη (90 γρ) σε σφιχτή μαρέγκα… Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη και χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο ημίλευκο μείγμα…. Σταματάμε το μίξερ…..

Κατεβάζουμε τον κάδο του μίξερ με τους κρόκους .Ρίχνουμε μέσα λίγη- λίγη τη μαρέγκα εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι- – κορν φλάουρ να πέφτει σαν βροχή……… Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα αφράτο μείγμα…..

Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφριά
Παίρνουμε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε 4-5 κ. σ από το μείγμα του κάδου του μίξερ …..

Αρχίζουμε να προσθέτουμε μέσα στο μπολ κουταλιά – κουταλιά το βούτυρο ανακατεύοντας, μέχρι να προσθέσουμε και τα 75 γραμμάρια βούτυρο …..

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μέσα στο μπολ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα στον κάδο του μίξερ…. .

Ανακατεύουμε με τη μαρίζ τώρα ελαφρά όλο το μείγμα και το μεταφέρουμε σε μια αποσπώμενη που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και έχουμε περάσει τα τοιχώματα της με βούτυρο…..

Ψήνουμε στους 170 ο για 30 -40 περίπου λεπτά..και εφαρμόζουμε την μέθοδο της οδοντογλυφίδας για να διαπιστώσουμε αν ψήθηκε το παντεσπάνι μας…..

Καλό είναι να φτιάξουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα…..

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ……..
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ……..

250 γραμμάρια ζάχαρη,
250 ml νερό,
φλούδα από μισό λεμόνι

αφαιρούμε τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας (θα τους χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής ) και χρησιμοποιούμε το λοβό στο σιρόπι….

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το λοβό βανίλιας και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός…..

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία…

ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ….
Σε ένα ταψί βάζουμε 150 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 ο ….

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και τα ψιλοκόβουμε…..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ…..
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλο φιλέ, εάν θέλετε να αποφύγετε αυτή την διαδικασία……

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ……
5 κρόκους, 100 γραμμάρια κορν φλάουρ,
180 γραμμάρια ζάχαρη,
1 λίτρο γάλα,
τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας,
τη φλούδα από ένα μικρό λεμόνι

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ…..
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας και τη φλούδα από το λεμόνι……

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να φτάσει σε σημείο βρασμού… Όχι να βράσει……

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να λιώσει η ζάχαρη………

Μόλις το γάλα έρθει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα λίγο – λίγο. στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κάψει τους κρόκους… ..

Στη συνέχεια όλα μαζί γάλα και κρόκους από το μπολ τα μεταφέρουμε και πάλι στην κατσαρόλα …

Βάζουμε εκ νέου την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια…… Μόλις δέσει τη μεταφέρουμε σε καθαρό, ευρύχωρο μπολ και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της…. ( αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού)

Την καλύπτουμε με μεμβράνη , η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα….. Μόλις πέσει η θερμοκρασία την βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε….

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ…..
Βγάζουμε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει προκειμένου να την χρησιμοποιήσουμε….

Η διαδικασία του να στήσουμε την τούρτα είναι σχεδόν η ίδια που ακολουθούμε σε όλες τις τούρτες..

Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία..…. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε μια πιατέλα και στη συνέχεια περνάμε γύρω του ένα τετράγωνο τσέρκι για να στήσουμε την τούρτα…..

Βρέχουμε τον πρώτο κομμάτι με σιρόπι να βραχεί καλά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα πατισερί..…

Την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το κομμάτι…. Εδώ πάνω από την κρέμα απλώνουμε και τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα…

.Όπως, όμως, σας έγραψα και πιο πάνω μπορείτε να απλώσετε αμύγδαλα φιλέ…… Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι ….

Το τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι με προσοχή και το βρέχουμε με σιρόπι όπως ακριβώς κάναμε και στο πρώτο κομμάτι…… .

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα….. Τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι και το βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι… .Μεταφέρουμε την τούρτα με το τσέρκι στο ψυγείο και την αφήνουμε για 5-6 ώρες

Την καλύπτουμε με χτυπημένη σαντιγί και αμύγδαλα φιλέ ή καβουρδισμένα….…

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρεύοντας με την marianna”

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 ώρα ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές3 ώρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές5 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές7 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές9 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές21 ώρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές23 ώρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές23 ώρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα1 ημέρα ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές2 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές2 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές3 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές3 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές4 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές4 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Exit mobile version