Συνταγές
Πανέμορφη τούρτα με μους μαύρης σοκολάτας , σοκολάτα γάλακτος και φυστίκι Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από κ. Marianna Grigoropoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά
Για το παντεσπάνι
1/2 ποτηρι κακάο
1 κουτ backing powder ,
1 ποτηρι αυγα ,
1 ποτηρι ζαχαρη
1 σφινακι λικέρ ροδάκινο …
Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγα με ζαχαρη 20 λεπτα στο μίξερ , κοσκινίζουν ε τις σκόνες και ανακατεύουμε με μαριζ , ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στου 180 μιση ωρα περίπου .
Ξεφορμαρουμε,Αφήνουμε να κρυώσει καλα τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μια νύχτα να σφίξει για να μην θρυμματίζει οταν το κόβουμε . ( το αλλο πρωι κόβουμε στα δυο με μαχαίρι του ψωμιού ή κλωστή !)
Για τις μους
250 γρ μαύρη κουβερτούρα και γάλακτος αντίστοιχα
250γρ κρέμα γάλακτος(για καθε 250 γρ σοκολατας )
Τη χτυπάμε καπου γινει σαν απαλή κρεμα (οχι πολυ σφιχτή … )
Λιώνουμε τη σοκολάτα , στρώνουμε και ανακατεύουμε με τη μισή σαντιγί , οταν ανακατευτεί προσθέτουμε την άλλη μιση και ανακατεύουμε , βάζουμε το παντεσπάνι σε τσερκι ποτίζουμε το πρώτο παντεσπανι με λικέρ ροδάκινο και απλώνουμε τη μους γάλακτος
Βάζουμε το δευτερο παντεσπάνι ραντίζουμε με σιρόπι (2 ζαχαρη 1 νερό λιγο λεμόνι), απλώνουμε τη μους bitter .
Βάζουμε στο ψυγείο μια νύχτα σκεπασμένο με σελοφάν .
( κρατάμε λιγη μους στο ψυγείο )
Την επόμενη μερα ξεφορμαρουμε προσεχτικά με ζέστη πετσέτα γύρω απο το τσερκι απλώνουμε περιμετρικά με τη μους που εχουμε φυλάξει και βάζουμε τα φυστικια που εχουμε περάσει στο μουλτι ή εχουμε κόψει με μαχαίρι …έτοιμο
Η Συνταγή είναι από κ. Marianna Grigoropoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”