Συνταγές
Μπαλάκια γεμιστά με βερίκοκα, κατευθείαν από την Ρουμανία
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Tartseli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
3 μέτριες πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένα σαν για τον πουρέ, 1 αυγό, μια πρέζα αλάτι, 1 κουτάλι με ζάχαρη και 150-200 γρ αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δεν κολλάει πια στα χέρια μας!
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο και 50 γρ λάδι και από πάνω βάλουμε 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη και την ανακατεύουμε μέχρι θα πάρει ένα χρυσαφένιο χρωμα ( 4-5 λεπτά να μην καίγεται), στην συνέχεια βάλουμε ένα κουταλακι με κανέλα σε σκόνη και 100-150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική! – αφινουνε στην άκρη το τηγάνι!
Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που την βάλουμε να βράζει! Καθαρίζουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στα 2 η τέσσερα ( εξαρτάται πόσο μεγάλα είναι) και φτιάχνουμε τα μπαλάκια μας που τις γεμίζουμε με τα βερίκοκα!
Τις βράζουμε στο νερό και τις αφήνουμε εκεί μέχρι τα ανεβαίνουν πάνω στην επιφάνεια! Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάλουμε στο τηγάνι με την φρυγανιά!
Τις πασπαλιζουμε όμορφα , τις αποθηκεύουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Tartseli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”