Connect with us

Ζυμαρικα

Μακαρόνια με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτα

Published

on

makaronia keftedes1 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Πλουσιότατη μακαρονάδα με πολύ αφράτα κεφτεδάκια και νοστιμότατη σάλτσα ντομάτας. Θα την λατρέψουν και οι πιο δύσκολοι.

Προετοιμασία: 40 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά
Συνταγή για: 10 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 735 θερμίδες | Λιπαρά: 31 γρ.

Υλικά συνταγής για τα κεφτεδάκια:
Μπαγιάτικο ψωμί: 200 γρ. περίπου
Γάλα: 1 κούπα
Ανάμεικτο κιμά: 1000 γρ. (μοσχάρι χοιρινό, μισό – μισό)
Τριμμένη παρμεζάνα: 80 γρ.
Ψιλοτριμμένα καρότα: 3 μικρά
Ψιλοτριμμένα κρεμμύδια: 2 μέτρια
Τριμμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Αυγά: 3 μικρά
Ψιλοκομμένο δυόσμο: 2 κουταλιές σούπας
Ξερή ρίγανη: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας και επιπλέον 3/4 κούπας για το τηγάνισμα
Υλικά συνταγής για τη σάλτσα:
Βούτυρο: 3 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Φιλέτα αντζούγια: 5 μέτρια
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 6 σκελίδες
Γλυκό μπούκοβο: 1 κουταλιά σούπας
Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας: 1 συσκευασία
Ντομάτα κονκασέ: 2 συσκευασίες
Ελιές Καλαμών: 20 περίπου, χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, ζάχαρη: αν και όσο χρειαστεί
Υλικά συνταγής για τα μακαρόνια:
Μακαρόνια: 750 γρ.
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
Τριμμένη παρμεζάνα: όση σας αρέσει για πασπάλισμα (προαιρετική)

Οδηγίες:
1. Βγάζετε την κόρα από το ψωμί και το κόβετε μικρούς κύβους. Το βάζετε σε μπολ και το περιχύνετε με το γάλα. Αφήνετε λίγο να τραβήξει και να μαλακώσει. Το στραγγίζετε από το περισσευούμενο γάλα και το βάζετε σε μεγάλο μπολ.
2. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε τον κιμά, την παρμεζάνα, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, το δυόσμο, τη ρίγανη και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά το μείγμα. Πλάθετε κεφτεδάκια.
3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια να ροδίσουν ολόγυρα, αλλά να μην ψηθούν εντελώς.
4. Σε πολύ μεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα ετοιμάζετε την σάλτσα, ζεσταίνοντας το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις αντζούγιες και τις πιέζετε με το κουτάλι να λιώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το μαγειρεύετε για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε το μπούκοβο, το χυμό ντομάτας και το κονκασέ, αφού πρώτα το περάσετε από το μπλέντερ.
5. Όταν η σάλτσα αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τις ελιές χοντροκομμένες, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 περίπου λεπτά.
6. Δοκιμάζετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι και αν είναι ξινή η ντομάτα, ζάχαρη. Ξανασκεπάζετε και συνεχίζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα, άλλα 10 περίπου λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά.
7. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και προσθέτετε τα μακαρόνια. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και τα μοιράζετε σε πιάτα ή πιατέλες. Από πάνω μοιράζετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.

radicio.com

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές20 λεπτά ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ώρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές3 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές17 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές19 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές21 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές23 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Exit mobile version