Connect with us

Πουλερικα

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Published

on

mageiritsa με κοτοποθλο

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
κοτόπουλο – 1 μικρό , λίγο παραπάνω από 1 κιλό, χωρίς εντόσθια
κρεμμύδι – 1 μεγάλο, κομμένο
λεμόνι – 3
αυγά – 3,χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
κριθαράκι – 3/4 φλιτζανιού ή ρύζι
ελαιόλαδο – 3 κ.σ.
αλάτι – 3 κ.γ.
πιπέρι – 1 κ.γ.
ρίγανη – 2 κ.γ. φρέσκια ή 1 κ.γ. ξερή

Εκτέλεση
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και κόβουμε τα ποδαράκια. Το βάζουμε σε μεσαία κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε νερό τόσο που να καλύπτει ίσα ίσα το κοτόπουλο μας.

Προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι στο νερό και βράζουμε. Μετά από 10-15 λεπτά μαγειρέματος θα πρέπει να έχει αρχίσει να σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του ζωμού μας. Ξαφρίζουμε και πετάμε τον αφρό αυτό και επαναλαμβάνουμε κάθε 5-10 λεπτά. Βράζουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα ή μέχρι να έχει μαγειρευτεί μέχρι το κέντρο του.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκρίλ.

Βγάζουμε τα κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ταψί με το στήθος προς τα πάνω. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο.

Σε μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χυμό 1 λεμονιού, το ελαιόλαδο, μισή κ.γ. πιπέρι, τη μισή ρίγανη και 1 κ.γ. αλάτι. Περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στην κορυφή.

Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, προσθέτουμε στο ζωμό 2 φλιτζάνια νερό και ακόμα 1 κ.γ. αλάτι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το ρύζι ή το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε το αβγολέμονο. Σε μεσαίο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρίσουν. Τότε προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό από τα υπόλοιπα 2 λεμόνια μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα βεβαιωνόμαστε ότι ο ζωμός έχει μείνει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μακριά από τη φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό στο αβγολέμονο χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να συμπληρώσουμε 2 φλιτζάνια. Το αβγολέμονο πρέπει να είναι κάπως παχύ και αφρώδες σε αυτή τη φάση. Τότε το βάζουμε στη μεγάλη κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε να αναμιχθεί καλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρίγανη, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλατοπίπερο.

Σερβίρεται ζεστή με το ψητό κοτόπουλο στο πλάι.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.toarkoudi.gr

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές7 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές9 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές11 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές13 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές14 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές15 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές15 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές16 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version