Συνταγές
Κουλουράκια πορτοκαλιού δίχρωμα αφράτα και μυρωδάτα για τον καφέ, για τα παιδιά, για όλους!
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Μιάμιση κούπα σπορέλαιο
μιάμιση κούπα ζάχαρη
Μία κούπα χυμό πορτοκαλιού
μισό ποτηράκι κονιάκ
2 βανίλιες
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα
2 αυγά ξύσμα από τα πορτοκάλια
περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά προσθέτουμε το χυμό που έχουμε διάλυση και τη σόδα
Ρίχνουμε το κονιάκ τις βανίλιες το ξύσμα και αρχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν να γίνει μία εύπλαστη ζύμη
Κρατάμε λίγη από τη ζύμη και προσθέτουμε δύο κουταλιές κακάο αν θέλουμε να τα κάνουμε δίχρωμα και μετά παίρνουμε λίγη σκούρα ζύμη και λίγη από την ανοιχτόχρωμη και πλάθουμε κουλουράκια
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.