Συνταγές
Κορμός με κρέμα Μόκα
ΥΛΙΚΆ:
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:
40 γρ αλεύρι γ.ο.χ,
40 γρ κορν φλαουρ,
20 γρ κακάο,
4 αυγά,
80 γρ ζάχαρη
ΣΙΡΌΠΙ:
150 γρ ζάχαρη,
150 γρ νερό
ΚΡΈΜΑ ΜΌΚΑ:
400 ml κρέμα γάλακτος,
2 κ.σ κοφτές άχνη,
1 1/2 κ.γ καφέ στιγμής,
1 1/2 κ.σ λικέρ με γεύση καφέ.
ΛΕΥΚΉ ΣΑΝΤΙΓΊ:
400 ml κρέμα γάλακτος,
2 κ.σ κοφτές άχνη,
1 βανίλια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Απλώνουμε το μείγμα στη λαμαρίνα του φούρνου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. Τυλιγουμε σε ρολο ώσπου να ετοιμαστούν και τα υπόλοιπα.Σιροπι (βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά).
Ετοιμάζουμε την κρέμα Μόκα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν.
ΛΕΥΚΉ ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ ώσπου να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σταθεροποιηθουν οι κρέμες. Παίρνουμε το παντεσπάνι. Το ξετυλιγουμε και το σιροπιαζουμε. Απλώνουμε την κρέμα Μόκα και τυλίγουμε πάλι σε ρολο.
Βάζουμε τη λευκή κρέμα σε κορνε και διακοσμουμε τον κορμό όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία!