Connect with us

Κρεας

Κλασσικό μοσχάρι κοκκινιστό, με μακαρόνια και πλούσια σάλτσα που θα σου τρέχουν τα σάλια

Υλικά 1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι 3-4 σκ. σκόρδο αλάτι πιπέρι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο) 2 καρότα 1 κλ. σέλερι 1 κ.σ. πελτέ 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος) 1 δαφνόφυλλο μπαχάρι γαρύφαλλο κανέλα (με μέτρο) […]

Published

on

klasiko kuriakatiko rost mpif me xontro makaroni

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
1.200 γραμ. μοσχάρι
σπάλα
στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι
3-4 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
2 καρότα
1 κλ. σέλερι
1 κ.σ. πελτέ
2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος)
1 δαφνόφυλλο
μπαχάρι
γαρύφαλλο
κανέλα (με μέτρο)
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
μπόλικο κεφαλοτύρι (ψιλοτριμμένο)

Εκτέλεση
Για το ροστ μπιφ, μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια, στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να μην έχει καθόλου υγρασία πάνω του.

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα στον πάγκο μας ή κόβουμε σε δοντάκια τις σκελίδες και τα αλατοπιπερώνουμε καλά με μπόλικο αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε

Τρυπάμε κατά τόπους το μοσχάρι με μυτερό μαχαίρι και μπήγουμε τα σκόρδα με το αλατοπίπερο μέσα στο κρέας με το δάχτυλο. Δένουμε το μοσχάρι για να κρατήσει το σχήμα του.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω για περίπου 7-8 λεπτά να κάνει κρούστα Το βάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο για λίγο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4-5 ´ ανακατεύοντας. Τα λαχανικά μπορείτε να τα ψιλοκόψετε όλα στο μπλέντερ με διακεκομμένο χτύπημα όχι όμως να τα πολτοποιήσετε. Τα θέλουμε σε κομματάκια σαν μπρινουάζ 3-4 χιλιοστά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί το κρασί. Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην σάλτσα.

Λιώνουμε με τα χέρια σε ένα μπολ τα ολόκληρα αποφλοιωμένα πομοντόρια (ντομάτες) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό περίπου 2 φλ. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι

Σκεπάζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα περίπου για 2 ώρες. Ο χρόνος βρασμού, πάντα εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι το μοσχάρι.

Αφού μαλακώσει το κρέας το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το αφήνουμε μέσα στην σάλτσα του, να σιγοβράζει για 10 -15′ λεπτά επιπλέον και να ρουφήξει τη σάλτσα. Είναι η ώρα που αρωματίζουμε το φαγητό με λίγο γαρίφαλο και κανέλα. Εγώ δένω σε ένα τουλπάνι 2-3 γαρίφαλα 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας και βάζω στην κατσαρόλα για λίγο προς το τέλος. Τα αφήνω για λίγα λεπτά και τα αφαιρώ, ώστε να αναρωτιούνται όλοι αν έχει η δεν έχει το κοκκινιστό μου μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια αφού βράσει το μοσχάρι. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά γιατί κρατάνε νερό στην τρύπα μέσα. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το ροστ μπιφ. Τα ανακατεύουμε να κοκκινίσουν και να ντυθούν με σάλτσα. Τα βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα, βάζουμε επάνω τους το κοκκινιστο μοσχάρι και περιχύνουμε με την πλούσια σάλτσα του. Τα σερβίρουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι αμέσως.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές37 λεπτά ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές3 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές5 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές6 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές7 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές8 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές24 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Exit mobile version