Συνταγές
Κις Λόρεν για παιδιά και όχι μόνο….
Η Συνταγή είναι της κ. Vana Zouka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ζυμη
250γρ αλευρι
100γρ γιαουρτι
100ml λαδι (εβαλα σπορελαιο)
1κγ αλατι
ανακατευουμε ολα μαζι να κανουμε μια ζυμη και την βαζουμε σκεπασμενη στο ψυγειο για 1 ωρα
Γεμιση
250γρ μπεικον σε κυβακια (εαν θελετε σοταρετε το μπεικον)
250γρ τυρι edam τριμμενο
2 αυγα
250γρ κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω την ταρτιερα ή ταψάκι 25 cm περίμετρο και απλώνω την ζύμη με τα χέρια
(Μπορείτε και με τον πλάστη επάνω σε λαδόκολλα και μετά τοποθετήστε το με την βοήθεια της λαδοκολας στο ταψάκι). Κατοπιν ριξτε το μπεικον και το τυρι.
Σε ενα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρεμά και περιλούστε από πάνω με προσοχή τα πρώτα υλικά.
Βάλτε το σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 και ψήστε για 40 λεπτά περίπου (έως να κάνει ωραίο χρώμα από πάνω και ελέγξτε και από κάτω εάν έχει γίνει).
Μπορείτε να βάλετε ότι αλλαντικά ή τυριά σας αρέσει, ακόμα εάν προτιμάτε προσθέστε και λαχανικά….όπως φουντίτσες μπρόκολου, κρεμμύδι κλπ
Επίσης έβαλα ότι και όσο αλλαντικά και τυριά είχα….όπως και η κρεμά γάλακτος που είχα ήταν συσκευασία 200γρ…
Η Συνταγή είναι της κ. Vana Zouka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.