Connect with us

Συνταγές

Καταπληκτικά ρολάκια κανέλας (CINNAMON BUNS)

Published

on

69663098 10217639860486458 8211371149418823680 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Beleri Dhima – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Αυτά τα ρολάκια θα τα αγαπήσεις, ειδικά όταν βάζεις γλάσσο από πάνω.. Είναι πανεύκολα και δεν θα σας παιδέψουν καθόλου!

ΥΛΙΚΑ
Περίπου 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
70 γρ βούτυρο λιωμένο
250 ml γάλα ζεστό ( όχι καυτό )
2.5 κουταλάκια μαγιά ξερή
100 γρ ζαχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι

Γέμιση
200 γρ ζαχαρη μαύρη
110 βούτυρο σχεδόν λιωμένο
2 κουταλάκια κανέλλα
1/2 κούπα κρεμα γάλακτος (125 γρ)

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά και το γάλα. Αφήνουμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά, βούτυρο και ζαχαρη και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε για μισό λεπτό ίσα να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ηρεμήσει η ζύμη.

Χτυπάμε ξανά για 6 λεπτά. Η ζύμη δεν θα είναι πολύ στέγη, δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι σε αυτήν τη φάση, έτσι πρέπει να είναι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για περίπου μια ώρα. Δεν την αφήνουμε περισσότερο διότι θα πάρει πολύ αέρα η ζύμη και θα μοιάζει με ψωμί όταν ψηθεί

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλαστή σε τετράγωνο περίπου 14×14

Για την γέμιση
Ρίχνουμε την μαύρη ζαχαρη και την κανέλλα στο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια πάστα και απλώνουμε στη ζύμη

Τυλίξουμε σε ρόλο με μαλακες κινήσεις και όχι παρά πολύ σφιχτά για να μην φύγει η γέμιση από τα πλαγιά

Με κόφτη ζύμης η με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε ρολακια 1.5 εκατοστά παχος . Βάζουμε με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω σε ένα πυρέξ και αφήνουμε 4-5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους . Ρίχνουμε την κρεμα γάλακτος από πάνω και αφήνουμε για 10 λεπτά να την απορροφήσουν.

Ψήνουμε σε 165 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά

Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το γλασο.

Η παραλλαγες για το γλασο είναι πολλες.

Εγώ έβαλα άσπρη σοκολάτα και κρεμα γάλακτος.

Επίσης μπορούμε να βάλουμε τυρί κρεμα 250 γρ

4 κουταλάκια ζαχαρη άχνη

140 γρ βούτυρο μαλακό

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ και τα ρίχνουμε πάνω στα καυτά cinnamon buns μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.

Επίσης υπάρχει και η απλή ζαχαρη άχνη με γάλα, η με νερό για όσους κάνουν δίαιτα

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Beleri Dhima“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές20 λεπτά ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές22 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Exit mobile version