Connect with us

Γλυκα

Κέικ Σοκολάτας με Γλάσο Espresso

Published

on

glika 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σήμερα φτιάχνουμε κέικ… ξανά! Ένα ωραιότατο Κέικ Σοκολάτας με Γλάσο Espresso! To συγκεκριμένο γλυκό είναι κέικ/τούρτα που, εκτός της γλύκας του, με τον espresso που περιέχει μας τονώνει ευχάριστα!

Θα χρειαστούμε:

Κέικ:

  • 125γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, σε κομμάτια
  • ¼ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 ¼ φλιτζάνι βραστό νερό
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 16 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

 

Ganache σοκολάτας με espresso (γλάσο):

  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 250γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
  • ¼ φλιτζανιού καφέ φίλτρου, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καφέ espresso σε σκόνη
  • ⅓ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ, στη συνέχεια απλώνουμε και ένα στρώμα αλευριού.
  2. Τοποθετήστε την σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα αποθήκευσης τροφίμων, σφραγίστε την τσάντα, στη συνέχεια, σταθερά αλλά απαλά κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια με την πλευρά ενός μαχαιριού. Αφαιρέστε τα από τη σακούλα και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ με το κακάο και ρίξτε βραστό νερό πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά  και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με υψηλή ταχύτητα έως ότου γίνει κρεμώδες, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας για περίπου 30 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Ξύστε τις πλευρές του μπολ με μία σπάτουλα, προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια και χτυπήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι όλα να ενωθούν. Με το μίξερ σε αργό ρυθμό, προσθέστε ⅓ του μείγματος αλευριού, στη συνέχεια, προσθέστε μισό από το μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε. Επαναλάβετε με το μείγμα αλευριού προσέχοντας να μην το χτυπήσετε πολύ. Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε καλά με το χέρι μέχρι όλα να ενωθούν.
  4. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 40-50 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα βγει καθαρή όταν το τρυπάμε με αυτή. Αφαιρέστε το από τον φούρνο, αφήστε το στη φόρμα ώστε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά και στη συνέχεια αντιστρέψτε το επάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  5. Ενώ το κέικ κρυώνει κάνουμε την ganache. Σε μια μικρή κατσαρόλα γεμάτη με 2.5 εκατοστά νερό βάζουμε από πάνω ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί, ανακατεύοντας κάθε ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσουν. Το βγάζουμε από τη θερμότητα και ανακατεύουμε τον καφέ φίλτρου, τον espresso και τη βανίλια. Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη στο μπολ για να αποφύγετε το σχηματισμό σβώλων και ανακατέψτε καλά. Αν προτιμάτε μια πιο παχύρευστη ganache, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας σε έναν χρόνο. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν η ganache γίνει πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή ζεστό καφέ.
  6. Μόλις το κέικ κρυώσει, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και περιχύστε με την ganache. Σερβίρετε και απολαύστε!
  7. Το κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες.

 

Kαλοφάγωτο!

mrsbean.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ώρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές8 ώρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα9 ώρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές10 ώρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές11 ώρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές13 ώρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές15 ώρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές1 ημέρα ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές2 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές2 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα2 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές3 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές4 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Exit mobile version