Connect with us

Γλυκα

Κέικ με Ροδάκινα με Tρίμματα κανέλας

ΥΛΙΚΑ Επικάλυψη 175g αλεύρι για όλες τις χρήσεις 74 g καφέ ζάχαρη 74 g  ζάχαρη 1 1/4 κγ κανέλα 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο 1/8 κγ αλάτι 1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο Κέικ 214g αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ 1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής 1/2 κγ αλάτι 450gr ροδάκινα σε θερμοκρασία […]

Published

on

peachcrumb cake srgb.

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Επικάλυψη
175g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
74 g καφέ ζάχαρη
74 g  ζάχαρη
1 1/4 κγ κανέλα
1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κγ αλάτι
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

Κέικ
214g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/2 κγ αλάτι
450gr ροδάκινα σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες 
170 gr  ζάχαρη
110grι  αλατισμένο βούτυρο, μαλακ;o (μην το λιώνετε!)
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
80g γιαούρτι
80ml βουτυρόγαλα (στα 80ml γάλα ανακατεύουμε 3/4 κσ λεμόνι ή μυλοξιδο ανακατεύεις και αφήνεις για 5 λεπτά)
Γλάσσο Βανίλιας (προαιρετικά)
66 g ζάχαρη σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας  γάλα
1/4 κουταλάκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την λευκή ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα , ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήστε στην άκρη.

Για το κέικ:

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπαικιν παουντερ, σόδα και αλάτι για 20 δευτερόλεπτα, και το αφήνουμε στην άκρη (επίσης καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη).

Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ βάσης, με γάντζο, βάζουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα.

Ανακατεύουμε τα αυγά ένα την φορά και προσθέτοντας βανίλια με το δεύτερο αυγό. Στο κύπελλο μέτρησης που χρησιμοποιούμε για τη μέτρηση γάλακτος, χτυπάμε μαζί το βουτυρόγαλα με το Γιαούρτι.

Προσθέτουμε το 1/3 του μείγματος του αλευριού στο μείγμα βουτύρου / αυγού και ανακατεύουμε μόνο μέχρι να τα αναμιχθούν καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το 1/2 του μείγματος βουτυρογάλακτος με γιαούρτι  και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Αναμιγνύουμε άλλο ένα και 1/3 του μείγματος αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν με τα υπόλοιπα και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/2 του μείγματος βουτυρογάλακτος  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τελειώνουμε με το ανακάτεμα, ρίχνοντας το τελευταίο 1/3 του μείγματος αλευριού και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα  σκεύος 20 εκ και προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί.

Τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα  τα ροδάκινα,

στη συνέχεια ρίχνουμε ομοιόμορφα με κουταλιές τη σούπας το μείγμα της επικάλυψης πάνω από τα ροδάκινα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κέντρο του κέικ ( η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγει καθαρή από το κέντρο του κεικ.), περίπου 50 – 55 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει (δεν χρειάζεται να κρυώσει εξ ολοκλήρου, αυτό το κέικ είναι πραγματικά καλό ζεστό), στη συνέχεια, προσθέτουμε και γλάσο, αν θέλουμε .

Για το γλάσο:

Ανακατεύουμε τη σκόνη ζάχαρης, το γάλα και τη βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε περισσότερο γάλα, ή περισσότερη σκόνη ζάχαρης για να αυξήσουμε το γλασο, αν χρειαστεί.

Crediti

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές15 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές17 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές19 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές21 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version