Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό αγαπημένο και γευστικότατο γαλακτομπούρεκο με κρέμα και σιρόπι που θα τα λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ για την κρέμα
40g φυτικό βούτυρο 1 λίτρο φρέσκο γάλα 145 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 300 γραμμάρια ζάχαρη 4 αυγά 2 βανίλιες άρωμα 1 πακέτο φύλλο κρούστας για μπακλαβά 150gr φυτίνη για τα φύλλα ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για το σιρόπι
650 ζάχαρη 500 γραμμάρια νερό χυμό από μισό λεμόνι και μία κουταλιά γλυκόζη εκτέλεση βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη το σιμιγδάλι τη βανίλια Το ξύσμα Το βούτυρο να πάρει βράση
Εκτέλεση
το αφήνουμε Περίπου 10 λεπτά μετά την ώρα του βρασμού στο τελευταίο λεπτό βάζουμε σιγά σιγά τα αυγά Αφήνω την κρέμα να κρυώσει Εν τω μεταξύ σε ένα ταψί η πυρέξ οτιδήποτε αλείφουμε τα μισά φύλλα κάτω βάζουμε την κρέμα και τα άλλα μισά από πάνω βουτυρωμένα
ένα-ένα χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι το αφήνουμε 12 λεπτά να βράσει αφήνουμε το γαλακτομπούρεκο να κρυώσει
Αφού το έχουμε χαράξει καλά και το ψηνουμε και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ ωραίο γαλακτομπούρεκο – καλή σας απόλαυση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό γάλα, μια κούπα καφέ σιμιγδαλι ψιλό, 4 βανίλιες 7 αυγά, 2 κούπες ζαχαρι μέσα. Σιροπι ένα κιλό ζαχαρη 3 μέτρια ποτήρια νερό, λεμόνι φλούδα και χυμό . Ένα πορτοκαλι χυμό και φλούδα 2 βανίλιες τα βράζω 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρυο το γαλακτομπουρικο ζεστό το σιροπι .
500 γραμ φύλλο κρούστας 200 γραμ βουτυρο .Δένουμε το σιμιγδαλι με το γάλα. Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί αφού κρυώσει η κρέμα.
Στρωνουμε στο ταψι 6 φύλλα από κάτω βουτηρωνοντας ένα ένα τα φύλλα ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα φύλλα το ίδιο. Ψήσιμο 1 ώρα στους 200 βαθ…..
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε το γαλακτομπούρεκο. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”