Συνταγές
Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
3 κουπ. τσ. αμύγδαλο ασπρισμένο, (ή καρύδια, ή μισό-μισό )
3 βανίλιες
1 κούπα τσ. ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά
1 σφηνάκι λικέρ
1 1/2 κουπ. διάφορα φρουτάκια γλυκό κουταλιού χωρίς το σιρόπι
250 γρ. βούτυρο, (ή 100 γρ. βούτυρο και 150 γρ. σπορέλαιο)
Εκτέλεση
Χτυπάμε ασπράδια με τη ζάχαρη να αφρατέψου, ρίχνουμε τους κρόκους με τη βανίλια και το λικέρ και τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα, βάζουμε γέμιση, τυλίγουμε ρολό.
Βουτυρώνουμε, χαράζουμε λίγο με τη μύτη του μαχαιριού σε 7 -8 σημεία, (ένα απλό κέντημα για να μη σκάσουν), και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί κόβουμε προσεκτικά με πριονωτό μαχαίρι και σιροπιάζουμε.
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτ. ζάχαρη
2 ποτ. νερό
3 κτσ. λεμόνι
Εκτέλεση
Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι καλό μέλι.
Κρύο σιρόπι, καυτό γλυκό.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!