Συνταγές
Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε λαχταριστή νηστίσιμη χορτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) :
700 γρ. αλεύρι, 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
1 κτγ. μπέικιν, 2 κτσ. ξύδι, 1 κτγ. αλάτι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Λίγο λιωμένο φυτικό βούτυρο για τα φύλλα
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό χόρτα, (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
2 πράσα, (το άσπρο μέρος)
5-6 κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια
Ανιθο, μισό ματσάκι και
μαιντανό αν θέλετε
Αλάτι & πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή βρώμη, για να απορροφάει τα υγρά
Λάδι για το σωτάρισμα
Εκτέλεση
Σωτάρω ελαφρώς, (ελάχιστα), όλα τα χορταρικά ίσα να μάραθουν με λίγο λάδι. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά. Να τραβήξει όλα τα υγρά.
Για το σπιτικό φύλλο τώρα, χώρισα τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια και ανά τέσσερα τα βουτύρωσα με φυτικό βούτυρο, αφού τα άνοιξα σε μικρά πιτάκια, τα έβαλα ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο σε πιάτο και τα άφησα για μια ώρα στο ψυγείο.
Άνοιξα μετά δύο φύλλα, (κάθε φύλλο από 4 δλδ.), ένα φύλλο για κάτω και ένα φύλλο για πάνω από τη γέμιση.
Την περνάω με το βούτυρο που περίσσεψε, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω- κάτω, στους 190 βαθμούς για μια περίπου ώρα.
Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!